A kapitány elhagyja
béel
2017. február 1. szerda, 09:45
Ennyi volt – a volt államfő távozik pártja éléről. A parlamentből azért nem.

Eddig tartott Traian Băsescu pártelnöki pályafutása: a volt államfő kedden éjjel váratlanul, Facebook-üzenetben jelentette be, hogy távozik a Népi Mozgalom Párt (PMP) éléről.

Bejegyzésében úgy fogalmazott, elérte célját, létrehozta a pártot, amely a 2014-es EP- és a tavalyi romániai parlamenti választásokon is átlépte a választási küszöböt. Ezért aztán most elindítja a staféta átadását célzó folyamatot.

Indoklásként úgy fogalmazott: „elegem lett a sértésekből és a megaláztatásokból. Egyszerű szenátor maradok, aki megpróbálja összegyűjtött tapasztalatát az ország szolgálatába állítani.”

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.