béel
2017. január 27. péntek, 11:33
Megnyugtató.

Egyáltalán nem kizárható, hogy a sajtóban a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) ügynökei is tevékenykednek – a kijelenté nem egy összeesküvés-elméleteket gyártó álhírportál szerzőjétől származik, hanem Adrian Ţuţuianutól, a SRI működését ellenőrző parlamenti bizottság elnökétől származik.

Ţuţuianu csütörtökön este a közszolgálati televízióban beszélt a témáról, annak apropóján, hogy szerdán maratoni, hétórás ülésen hallgatták meg Eduard Hellviget, a SRI igazgatóját a szolgálat körül a közelmúltban kirobbant botrányok ügyében.

„Ha bizonyos területeken – a bírák, ügyészek körében és a politikában – létezik is tiltás, a civil társadalom egyéb szegmenseiben nem. Így amennyiben azonosítanak egy értékes embert, aki információkkal képes hozzájárulni Románia nemzetbiztonságához, a sajtóban is dolgozhat. Ezt személyesen nem tartom feltétlenül megnyugtatónak, de másképp is nézhetjük – egy újságíró számos kapcsolattal rendelkezik, számos értékes információhoz jut hozzá, és számos médiumhoz hozzáfér. Vagyis ez megtörténhet, függetlenül attól, hogy tetszik vagy sem” - mondta Ţuţuianu az esetleg a sajtóban tevékenykedő ügynökökről.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19193
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.
Amiben az a zavaró, hogy nem hódítók győzik le az embert, hanem a nemzeti középszerűség maroknyi serege. Andrei Pleșu írása.
Nem csak Bályokon lesz vadászat a hétvégén: a Cibles-völgyben nem szórakozásból, hanem a sertéspestis miatt ölik le az összes vaddisznót.
Leonard Azamfirei szerint erőltetett volt összemosni az új angol kar és az évek óta követelt magyar kar ügyét.
A közelgő pápalátogatás fokozatosan beizzítja az ortodox nackóhadsereget. Hasítanak rendesen.
Magánlakásokat is kínálnak a zarándokoknak Jászvásáron.
Ha még sokat húzzák-nyúzzák, nem lesz, akit felelősségre vonni. Iliescu az ügy sztárvádlottja.
A legtöbben helyeslik. És persze Bukarestről is megvan a véleményük.
A SRI szerepe eddig sem volt tisztázott az ügyben, az alkotmánybíróság erre rátett még egy lapáttal.
Erdélyi statisztikai szolgálat indult, mely nemcsak a bennünket érintő adatokat, hanem az erdélyi magyar intézményeket is felsorakoztatja.
És ezúttal nem mi, magyarok fenyegetjük a hazát. Sőt, dicséretet is kapunk.
Beindult a nemzeti médiagépezet a közelgő pápalátogatással kapcsolatban. Méghozzá furmányos összeesküvés-elméletekkel.
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
Magyar Házzá alakítja az Iskola Alapítvány a szecessziós palotát, benne a tíz éve közösségi térként működő Moszkva kávézóval.