Szolgálnak és vétenek
béel
2017. január 20. péntek, 12:09
Saját zsebre dolgozva engedte át a csempészeket.

A Temes megyei törvényszék korrupció gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte csütörtök este a Gyula-Varsánd határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek egyik váltásvezetőjét, és házi őrizetet rendelt el további 17 határrendész ellen, akik a magyar-román határ Arad megyei átkelőhelyein teljesítettek szolgálatot.

Az Arad megyei határrendészek ellen a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) indított vizsgálatot szerdán. A DNA közleménye szerint a váltásvezető rendőrfelügyelő a 2016 szeptembere és novembere közötti időszakban 150 és 41000 euró közötti összegeket kért és kapott csúszópénzként. A megvesztegetés fejében lehetővé tette olyan áruszállítmányok beléptetését Romániába, amelyek nem rendelkeztek az eredetüket igazoló iratokkal. Más esetekben azért kért és kapott csúszópénzt, hogy arra ösztönözze a magyar-román és a szerb-román határátkelőkön dolgozó kollégáit, hunyjanak szemet egyes csempészcigaretta, és használt gumiabroncs-szállítmányok törvénytelen beléptetése fölött.

A további 17 házi őrizetbe helyezett határrendész 2016 augusztusa és decembere között 10 és 50 euró közötti csúszópénzeket fogadott el ugyanazoktól a megvesztegetőktől egy-egy törvénytelen szállítmány beléptetésekor.

Az ügyészség a közleményében nem tesz említést arról, hogy az Arad megyei határrendészek embercsempészeket is segítettek illegális bevándorlók Magyarországra juttatásában. Korábban a Digi24 hírtelevízió ügyészségi forrásokra hivatkozva közölt ilyen értelmű információkat.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/19098
Pedig egységes, meg szuverén, meg oszthatatlan. És belső ellenségnek itt vannak a székelyek, a magyarok. De úgy látszik, ez valamiért már nem elég.
Saját, tehát friss és helyi termékeit árulja a Mezőgazdasági és Állatorvosi Egyetem.
Nos, nem a mioritikus haza költségvetésére vonatkozó adatsorokat.
Sok mindennel vádolja a szerző az 1989 utáni román kormányokat. Például azzal is, hogy eladják a mioritikus haza szuverenitását a magyaroknak.
Botrányt csinált a kormánytöbbség, mert hat tagja is megszavazta az emelést a röhejes 84 lejről.
A PSD polgármesterei is látják, hogy csődbe viszi a településeket. Az RMDSZ-esek közül eddig egyedül Kereskényi bírálja.
Az önkormányzat a kulturális minisztériumtól várt engedélyt a közbeavatkozáshoz, a minisztérium pedig az önkormányzattól.
Különvonatot indítanának Nagyvárad–Csíkszereda útvonalon.
Mert a vers is ajándék, főleg ha megosztjuk azokkal, akiket szeretünk.
A kolozsvári Sapientia gondolt egy nagyot: már idén beindulhat a nappali tagozatos alapképzés.
Az összes igazságügyi miniszter az EU-ban megkapta a román tárcavezető frusztrált levelét.
A Sepsi OSK elleni meccsen tolták túl a gyűlölködést a bukaresti csapat szurkolói.