Bíróság elé állítják Horváth Annát

Befolyással üzérkedés és pénzmosás a vád.
Hirdetés

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Horváth Anna RMDSZ-es politikus, Kolozsvár alpolgármestere ellen befolyással üzérkedés és pénzmosás miatt.

Szintén bíróság elé áll az ügyben Fodor Zsolt kolozsvári üzletember, az EuroGSM tulajdonosa ellen befolyásvásárlás és pénzmosás vádjával.

A DNA közleménye szerint Horváth Anna továbbra is hatósági ellenőrzés alatt áll, Fodor Zsolt szabadlábon védekezhet.

Az ügyészség lefoglalt egy Horváth tulajdonában levő ingatlant.

A vádirat értelmében Horváth Anna Kolozsvár alpolgármestereként a 2016. február-május időszakban közbenjárt a polgármesteri hivatal köztisztviselőinél és megsürgette a Fodor Zsolt által kért épületfelújítási engedélyek kibocsátását.

Cserében az alpolgármester május 13-án hatvan darab, két zenei fesztiválra szóló bérletet kért az üzletembertől, összesen mintegy húszezer jel értékben. A bérleteket Horváth Anna a választási kampányában segítő önkénteseknek adta.

Hirdetés

Az ügyészek azt állítják: Horváth és az üzletember abban állapodtak meg, hogy a bérlet-ügyletet egy szponzorációs szerződés formájában ejtik meg.

Horváth Anna lakásán és városházi hivatalában korábban házkutatást tartott a DNA, az alpolgármestert pedig eltiltották hivatali teendőinek gyakorlásától és hatósági felügyelet alá helyezték. Az alpolgármester két hete közölte, hogy február óta teljes körű nemzetbiztonsági megfigyelés alatt áll, az ennek során történt lehallgatások értelmezése ürügyén indult ellene eljárás.

Horváth Anna Facebook-oldalán reagált. Azt írja, a sajtóból értesült a vádemelésről, a vádirat tartalmát nem hozták tudomására, de az ügy bíróságra továbbítása megnyitja annak lehetőségét, hogy bebizonyítsa ártatlanságát.

Hirdetés