Versenyvizsga-tételeket adott el a Kolozs megyei csendőrfőnök-helyettes

Háromezer eurót kapott a csendőrfelügyelőség által kiírt versenyvizsga helyes válaszaiért a vezérhelyettes. A DNA őrizetbe vette.
Hirdetés
Őrizetbe vette csütörtökön az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a Kolozs Megyei Csendőrfelügyelőség helyettes vezetőjét, Doru Ioan Popescut megvesztegetés elfogadása, illetve nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználása miatt. A feltételezett korrupciós ügyletek a csendőrfelügyelőség által szervezett versenyvizsgával állnak kapcsolatban.
 
A DNA szerint ugyanebben az ügyben őrizetbe vették Doru Ioan Popescu egyik beosztottját, Vasile Bojan csendőrt is megvesztegetés, illetve nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználásában való bűnrészesség miatt. Bűnügyi eljárás zajlik továbbá az ügyben Daniel Gheorghe Chiorean, Vasile Mihai Budelecan csendőrök, illetve Felician-Cornel Chiorean és Raluca Delia Bojan ellen is.
 
Az ügyészek szerint Daniel Gheorghe Chiorean és Bojan Vasile csendőrök Doru Ioan Popescu közbenjárását kérték annak érdekében, hogy hozzátartozóik, Felician-Cornel Chiorean és Raluca Delia Bojan sikerrel vegyék a csendőrfelügyelőség által kiírt versenyvizsgát. Doru Ioan Popescu – aki a vizsgáztató bizottság elnöke volt – összesen 3 ezer eurót kért és kapott két beosztottjától Budelecan Mihai Vasile közreműködésével.
 
A kért összeg fejében a megyei csendőrfelügyelőség helyettes vezetője a két vizsgázó rendelkezésére bocsátotta a vizsgakérdések helyes válaszait, így mindketten 10-es osztályzatot kaptak az írásbeli vizsgán, és megkapták az állást.
 
Az ügyészek Doru Ioan Popescu és Vasile Bojan 30 napos előzetes letartóztatását kérik a Bukaresti Törvényszéktől.

Hirdetés