Eggsploitation
MTímea
2016. november 23. szerda, 21:30
Gyermekkereskedelem és kiskorúak munkára kényszerítése a vád.
A szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) in rem (azaz gyanúsított nélkül) bűnvádi eljárást indított a brit The Sun bulvárlap Nagykárolyban készített riportja miatt. Ebben a brit újságírók megállapítják, hogy gyerekmunkával helyezik be a meglepetésjátékot az olasz Ferrero által Romániában gyártott Kinder-tojásokba. A vád gyermekkereskedelem és kiskorúak munkára kényszerítése.
 
A riportban szereplő két kiskorút a Szatmár megyei gyermekvédelmi igazgatóság mukatársai és egy pszichológus jelenlétében hallgatják majd ki. Az ügyészek azt vizsgálják, hogy a szülők megvádolhatóak-a üzérkedéssel. A riportban szereplő anya azt mondta a romániai médiának, hogy a The Sun állításaiból semmi nem igaz, a brit újságírók átverték őt.
 
A nő szerint ő maga valóban Kinder-játékokat rak össze otthonában, de szó sincs arról, hogy kiskorú gyerekeit dolgoztatta volna. A The Sun riporterei félrevezették őt, azt mondták neki, népszerűsíteni kívánják Angliában a Kinder-tojásokat és látni akarják, hogyan készül el a csokitojásokba rejtett játék. Ezért a gyerekeket is odaültették a kamerák elé – állítja az anya.
comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.