Fotó: http://spersacrapi.net/
Holy crap!
MTímea
2016. november 2. szerda, 19:30
A volt kormányfőnek címzett „jókívánságok” árasztották el az internetet.

Victor Ponta volt kormányfő ma elég paraszt módon utódja, Dacian Julien Cioloș második keresztnevén élcelődött, és ez sokakat feldühített. Elég csak megnézni, milyen indulatok szabadultak el a posztja alatt.

Ahhoz viszont, hogy ebből virális tartalom szülessen, szükség volt egy kissé szétszórt Hotnews-alkalmazottra is, aki személyes fiókja helyett a hírügynökség oldalán tette közzé tömör véleményét az ügyről, amely így szólt: #Victor Ponta, remélem bekrepálsz!. Bár a poszt kb. 15 percig volt látható a Facebookon, kicsit tovább a Twitteren, az újságírót kirúgták, a főszerkesztő pedig bocsánatot kért a szerencsétlen eset miatt.

Ezzel feledésbe is merülhetett volna a dolog, ha nem indítottak volna petíciót azért, hogy – a némi túlzással – hősként ünnepelt újságírót visszavegyék (mindeddig közel 1200-an írtak alá), és nem szabadult volna el a mémgyár, amit  a humor- és álhírportálok csak tovább generáltak. Ezekből válogattunk párat, legalább nevessünk egy jót azon, milyen mélyre süllyedt a „politikacsinálás” Romániában. 

via GIPHY

 

 

 

 

 

 

Románul nem beszélő olvasóink kedvéért a Sper să crapi szó szerinti fordításban Remélem, megdöglesz. A crap viszont jelenthet még pontyot, repedést, szakadást, szétpattanást is.

A továbbiakért érdemes felkeresni a #spersacrapivictorponta vagy #spersacrapi hashtageket, ugyanakkor már saját Facebook-oldala és honlapja is van a váratlanul született mozgalomnak. Ez utóbbi jó stresszlevezető is lehet nehéz időkre, mondjuk a közelgő kampányra, amely most már tényleg elszabadult.

comments powered by Disqus
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.