Fotó: http://spersacrapi.net/
Holy crap!
MTímea
2016. november 2. szerda, 19:30
A volt kormányfőnek címzett „jókívánságok” árasztották el az internetet.

Victor Ponta volt kormányfő ma elég paraszt módon utódja, Dacian Julien Cioloș második keresztnevén élcelődött, és ez sokakat feldühített. Elég csak megnézni, milyen indulatok szabadultak el a posztja alatt.

Ahhoz viszont, hogy ebből virális tartalom szülessen, szükség volt egy kissé szétszórt Hotnews-alkalmazottra is, aki személyes fiókja helyett a hírügynökség oldalán tette közzé tömör véleményét az ügyről, amely így szólt: #Victor Ponta, remélem bekrepálsz!. Bár a poszt kb. 15 percig volt látható a Facebookon, kicsit tovább a Twitteren, az újságírót kirúgták, a főszerkesztő pedig bocsánatot kért a szerencsétlen eset miatt.

Ezzel feledésbe is merülhetett volna a dolog, ha nem indítottak volna petíciót azért, hogy – a némi túlzással – hősként ünnepelt újságírót visszavegyék (mindeddig közel 1200-an írtak alá), és nem szabadult volna el a mémgyár, amit  a humor- és álhírportálok csak tovább generáltak. Ezekből válogattunk párat, legalább nevessünk egy jót azon, milyen mélyre süllyedt a „politikacsinálás” Romániában. 

via GIPHY

 

 

 

 

 

 

Románul nem beszélő olvasóink kedvéért a Sper să crapi szó szerinti fordításban Remélem, megdöglesz. A crap viszont jelenthet még pontyot, repedést, szakadást, szétpattanást is.

A továbbiakért érdemes felkeresni a #spersacrapivictorponta vagy #spersacrapi hashtageket, ugyanakkor már saját Facebook-oldala és honlapja is van a váratlanul született mozgalomnak. Ez utóbbi jó stresszlevezető is lehet nehéz időkre, mondjuk a közelgő kampányra, amely most már tényleg elszabadult.

comments powered by Disqus
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.
A hanyagság ha fájna, sokan üvöltenének a közlekedési minisztériumnál.
A 21. Szent István-napi Néptánctalálkozó alkalmából. Az üvegolvasztó melegben. Minden tiszteletet és tapsot megérdemelnek.
Megrázó családi, személyes történetekkel indult a Kolozsvári Magyar Napok rendszerváltásról, kommunizmusról, diktatúráról szóló sorozata.
Érdekes megoldást talált ki a kolozsvári önkormányzat a kritikus bölcsődehiány enyhítésére.
Huszonnégy művész mutatta meg, mi jut eszébe a generációkon átívelő családi mintákról.
Ugye senki nem lepődött meg? Beszédes számsorok következnek.
Bár ne kellett volna.