Fotók: Szabó Tünde/Balogh Levente/RMKKDSZ
Tudta?
pazs
2016. szeptember 29. csütörtök, 14:19
Az oldal nevében ráadásul van egy csavar, amelynek az RMDSZ-ben vélhetőleg nem fognak örülni.

Az erdélyi, partiumi városokban is megjelent az elmúlt napokban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt viccesnek szánt kvótareferendumos ellenkampánya. Többek közt Marosvásárhely, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy, Szatmár, Nagyvárad és Kolozsvár utcáin bukkantak fel a magyar kormány „Tudta?” felütésű bevándorlásellenes plakátjait parodizáló hirdetmények.

Kolozsváron például ezek:Ezt pedig nagyváradi kollégánk fotózta:A kétfarkú kutyák azonban nem állnak meg itt: a köztéri plakátharcot a virtuális térben is folytatják.

Romániai Magyar Kétfarkú Kutya Demokrata Szövetség – ezen a néven jelent meg egy új Facebook-oldal. Az MKKP és az RMDSZ betűszavakból összegyúrt nevű oldalon immár nem csak „importjellegű”, hanem kifejezetten erdélyiek számára értelmezhető üzenetek is helyet kaptak. Ilyenek:Kíváncsiak vagyunk, mit kezdenek magukkal az erdélyi kétfarkú kutyák – a vasárnapi népszavazás után.

comments powered by Disqus
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Klaus Iohannis előállt és bejelentett.
Egzotikus figura, mégis a miénk: a török apától, magyar anyától származó író-filmrendező karrierje Egyiptomban teljesedett ki. Most film készült róla.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.