A vénasszonyok nyarának annyi?

Tessék elővenni a szexi ernyőket, gumicsizmákat, esőköpenyeket. Jön a nedves kor.
Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Intézet bejelentette: jön az eső, jön a hideg! A náthagerjesztő időjárás vasárnap délután érkezik térségünkbe és kedd estig rontja a levegőt.

Kedvenc meteorológiai szakszavunk, a légköri instabilitás jellemzi ezt az időszakot. Magyarán: hisztis idők jönnek az égből. Hogy ez mit is jelent? Hát, először is ott vannak a felhőszakadások (ugye, a hisztis ember néha széttépi azt, ami a kezébe kerül), aztán lesznek széllökések (a hisztisek lökdösődnek is, naná), amelyek időnként a szélviharig erősödnek (ezt már nem is merjük kommentálni). Helyenként jégesővel is számolni kell majd. (Igen, a hisztis ember hozzánk vágja néha a tányért. Vagy a jégkockát.)

Kicsit jó hír, hogy Erdélyt eleinte elkerüli az időjárási hisztéria, viszont hétfőn mi is megkapjuk a magunkét. Akár 20–25 liter víz is zúdulhat a nyakunkba a szétszaggatott felhőkből.

A hőmérsékleti értékekről viszont bölcsen hallgatnak az időjós, legalábbis egyelőre. Sejtelmesen csak annyit árultak el, hogy a hőmérséklet jelentősen csökkenni fog a jelzett időszakban. Ez pedig azt jelenti, hogy nem csak az esőpajzsokat kell elővenni. Hanem a szexi őszi cuccokat is.

Hirdetés