Fotó: Szabó Tünde
Kolozsváros, moziváros
pazs
2016. szeptember 8. csütörtök, 14:49
A filmfesztivál egy Kolozsvár kultfőváros-pályázatát támogató videót is készített, most megnézhető.

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál következő kiadását 2017. június 2-11. között rendezik meg – derül ki a TIFF csütörtöki közleményéből.

A következő hónapokban a szervezők néhány meglepetést is elárulnak a fesztivál tíz napjával kapcsolatban – írják.

Idén 79 ezer látogatója volt a szemlén vetített 248 filmnek, a résztvevők összlétszáma pedig 120 ezer volt. A TIFF-karaván pedig több mint 15 városba vitte el a fesztivál filmjeit – húzza alá a közlemény.

A TIFF támogatja Kolozsvár pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa 2021 címre. Ennek jeleként készítettek egy videót is, amelyben (többnyire) külföldi fesztivállátogatók mondják el, miért szeretik a várost, és miért támogatják a kultfővárosi cím elnyeréséért folyó versenyben.
 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.