Tovább nőtt a román áldozatok száma Olaszországban

Jelenleg 11 román halálos áldozatról tud a külügyminisztérium. Mindeközben Victor Ponta értelmetlen párhuzamokat von a Colectiv és az olaszországi tragédia között.
Hirdetés

A román külügyminisztérium legutóbbi tájékoztatása szerint 11 román halálos áldozata van az olaszországi földrengésnek, 14 román állampolgárt pedig még keresnek. Öt holttestet hétfőn szállítanak haza a külügyminisztérium költségén.

A kormány egy rendhagyó ülésen tárgyalja meg, hogy milyen támogatást nyújt az áldozatok családjainak. Dacian Cioloş kormányfő közleményben fejeztek ki részvétét a hozzátartozóknak, és ígérte meg, hogy minden segítséget megad nekik, beleértve a történtek pszichológiai feldolgozásában nyújtott szaksegítséget is.

Miközben napról napra súlyosabb a tragédia mérlege – jelenleg 291 áldozatról tudnak a hatóságok, amiből 11 román állampolgár, hat román sérültet kórházakban ápolnak – Victor Ponta volt kormányfő a Facebookon sajátos módon fejezte ki szolidaritását az áldozatokkal.

Azt írta, hogy azért késett az együttérzése kifejezésével, mert egyrészt az első napokban nem volt világos, hogy ilyen súlyos tragédiáról van szó, másrészt látni akarta, az olasz politikai élet szereplői hogyan pozicionálják magukat a tragédiával szemben. Örömét fejezte ki, hogy Olaszországban nem használják fel politikai célokra a történéseket, senki sem követeli a kormány lemondását azzal, hogy a „Korrupció öl!” – utalt ezzel a Colectiv tűzvész utáni tüntetésekre.  

Hirdetés