Bronzérmet nyertek a román női evezősök

A női nyolcas szerezte Románia negyedik érmét a riói olimpián. A sportminiszter – maga is volt evezős – elolvadt tőle.
Hirdetés
Harmadik lett és bronzérmet nyert evezésben a román női nyolcas csapat Rio de Janeiróban: Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereş, Laura Oprea, Adelina Boguş, Andreea Boghian és Daniela Druncea.
 
Hat perc, négy másodperc és tíz századmásodperc ért bronzot az olimpián, a csapat mindössze 12 századdal maradt el az ezüstérmes brit csapat eredményétől. Az aranyérmet az Egyesült Államok csapata nyerte 6’1,49″-cel.
 
A román csapat az 5-6. helyen evezett mintegy 1500 méteren át, a hajrában azonban nagyon belehúzott, és megnyerte Románia negyedik érmét az olimpián, ahol eddig vívásban született egy arany, teniszben ezüst és súlyemelésben bronz. A román evezősportnak ez a 38. olimpiai érme.
 
„Akkor támadtak, amikor a riválisok már nem számítottak arra, hogy a román csapat éremesélyes lehet, és nagyon közel kerültek az ezüstéremhez” – értékelte Elisabeta Lipă ifjúsági és sportminiszter, aki maga is evezős volt. A csapat hallgatott az edzőjére, és remekül készült fel, nyilatkozta a ProSportnak. Lipă külön kiemelte a csapat remek hozzáállását a döntőben, ő még ilyen jó futamot román csapattól nem látott, mióta ő is evez – mondta –, és nemcsak a lányoknak, hanem edzőiknek is gratulált.
 

Hirdetés