Dák tales
béel
2016. augusztus 11. csütörtök, 14:51
A lényeg, hogy még az önkormányzati választások kampányidőszakában sikerült átadni.

Három hónap: ennyit használhatták a turisták a Kosztyesd (Costeşti) és Sarmisegetuza Regia dák vár közötti műutat – írja a Nyugati Jelen. Az utat a Hunyad megyei tanács előző vezetése idén májusban, éppen választási kampányban adta át a forgalomnak.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszakán nagy vihar tombolt a térségben, ami hét helyszínen rongálta meg a 19 kilométeres utat. Nem apróságokról van szó, hanem komoly károkról, egyes szakaszok behorpadtak, s annak nyomán az út használhatatlanná vált.

A műút, illetve annak hiánya már évek óta gondot okoz a megyei tanácsnak. Sokáig csak járműveket rongáló hepehupás földút vezetett fel a dák várhoz, 2011-es helyszíni látogatása alkalmával Emil Boc akkori kormányfő megjegyezte, hogy annak idején a dákoknak jobb útjaik voltak, mint a Hunyad Megyei Tanácsnak a huszonegyedik században. Mircea Moloţ akkori tanácselnök (akkor PNL, manapság ALDE) zokon vette a kormányfő megjegyzését, és prioritásnak nevezte az aszfaltos út megépítését. El is indult az építkezés, a megye 32 milliót fordított erre saját költségvetéséből.
 

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.