szeressük egymást, gyerekek!
Jean St'Ay
2016. augusztus 5. péntek, 09:03
Magyar, román, barát-barát. Vagy nem. Figyelem: INTERETNIKUS HUMORVESZÉLY!

Ezekben a napokban az Untold fesztiválra érkező turisták tömege ostromolja meg Kolozsvárt, ezért a városban nem igazán lehet szállást találni. A helyzet annyira drámaivá vált, hogy magyarok és románok egy fedél alatt alszanak. Még Emil Boc polgármester is beköltözött az RMDSZ-es Horváth Anna alpolgármester asszony lakásába, hogy a sajátját átadhassa a fesztiválozó falusi rokonoknak.

Úgy tűnik, az évszázados gyűlölet és torzsalkodás, hogy ki volt először Erdélyben, elhalványul az anyagi előnyök vakító fényében. „Beköltöztem Istvánhoz és kiadtam a lakásom az Airbnb-n. A kapott pénzt elosztom Istvánnal: én 75%-ot, ő 25%-ot kap, mert kisebbségi”, meséli a kolozsvári Flaviu P. „A csúcs az, hogy a lakást pont magyaroknak adtam ki. Vicces, nem?”

Ezek a szerencsés esetek. Mert előfordulnak igazi botrányok is, a diákbentlakások környékén, ahol a sors úgy hozta, hogy déli románok és hargitai, illetve kovásznai székelyek laknak együtt. „A déliek utálják a legjobban a magyarokat, akik pedig életükben nem láttak még magyart az Untold előtt. Így aztán nagy volt a felháborodásuk, amikor egy magyart találtak maguk mellett a szobában”, magyarázzák a fesztiválszervezők.

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.