Trendi Trenszi
Jean St'Ay
2016. július 24. vasárnap, 16:58
Trendkommandónk az idén is igyekezett lencsevégre kapni mindazt, ami Tusványost igazán divatossá teszi.

Persze szerettük volna elkerülni a szexista, macsó, nőeltárgyiasító, férfiatlanító és egyéb jelzőket. Ezért kizárólag másra figyeltünk. A nőkre meg a férfiakra nem. Egyáltalán nem.

 

Ez itt a pánszexuális és univerzális fesztiváldivat ragyogó példája. Figyeljék meg a kecsesen eltartott kisujjat, a kecsesen fülhöz szorított okitelót, a kecsesen a modell oldalához simuló tácskácskát, és persze a kecsesen fityegő műanyag söröspoharat.

 

Csecsemőméret és ifjonti báj jellemzi az idei tusványosi retiküldivatot. Elfér benne: pénz, okostelefon, bankkártya, rúzs, cigi, gyújtó, gumicsizma, esőköpeny vagy esernyő, egy váltás ruha, sátor, hálózsák, szükség esetén körömcipő. Ja, és óvszer.

 

A pszeudohippi divat nem és nem és nem akar kihalni. Viselői szívósan ragaszkodnak egy rég letűnt, tájainkon pedig sose volt trendhez. Csak a telefon halad a korral.

 

Voltak, akik nagyon is nyíltan kifejezték, mennyire szeretik, ha mások beléjük dobnak ezt-azt. Ne higgye senki, hogy ez valami postareklám. Önkifejezés!

 

Hol is érezheti magát igazán otthon egy vérbeli lumberszexuális? Hát a háborítatlan, még ki nem vágott tusnádi ősrengetegben, naná! (Először azt hittük, Tolsztoj jön szembe, aztán tippeltünk Hemingwayre is.)

 

Azért csalódásban is volt részünk. A mindenféle fesztiválok őskövület-faja, a rokker egyszerűen képtelen újítani. Mindig ugyanaz a ruha, ugyanazok a kiegészítők, ugyanaz a frizura, ugyanaz a smink. Sajnáljuk: uncsi!

 

Ami viszont mindig üdítően hat: a szalmakalap egyre nagyobb teret hódító divatja. A trendkommandó melegen ajánlja az illetékesek figyelmébe: a székely szalmakalap igazán bekerülhetne a siculicumok közé.

 

A tusványosi divatdiktatúra egyik kötelező darabja az egyenruha. Szolgál és véd! A kisfiú csak a kontraszt miatt van az előtérben. Tusványoson mindenki biztonságban van! És ez már valami a mai világban.

 

Ehhez a rendkívül globális és divatos helyzethez nem tudunk semmit hozzátenni. Csak reménykedünk abban, hogy nem egymással csevegnek.

 

Amit mindig is nagyon szerettünk: a kismama-divat.

 

Amit egyre jobban szeretünk: a kispapa-divat.

 

És ha már a valaki-valamit-tol divatjáról van szó, ne hagyjuk ki ezt a szimpatikus trendet sem: özönvíz előtti kisszekéren özönvíz előtti tárgyak. A hírek szerint az a nevük, hogy könyv.

 

Ilyen az, amikor valaki élőben lábon viszi magával a drága barátjáról készült instantfotót. Ez most még nem divat, de nyakunk rá, hogy hamarosan az lesz.

 

Mindig akadnak Tusványoson olyanok, akik túlöltöznek. Vagy mellé. Keressenek fel bátran, szívesen adunk nekik szaktanácsot. Ingyért!

 

És persze olyanok is akadnak, akik alulöltöznek. Azért meg kell adni, hogy a majó aranykori vintage fazonja őrjítő. Ion Iliescu is ilyet visel.

 

A nemzeti divat mindig megállja a helyét, akárhol is vagyunk ezen a világon. Ígérjük, hogy jövőre a teljes szerkesztőség székely zászlóba fog öltözni. Tudjuk, mikor kell követni a divatot!

 

Egy hitét vesztett és elanyátlanodott világban a vallás erős bástya. Ezért ajánljuk bárkinek, aki úgy érzi, szüksége van rá: elegáns csuha, remekbe szabott öv, aszorté fejfedő. És máris helyreáll a hitünk.

 

Jó ideje hódít a világos és egyszerű nézetek divatja. Ehhez nemigen tudunk mit hozzátenni. Hahó, valaki adja már vissza a hegyeit ennek a fószernak!

 

A jogegyenlőség jegyében bemutatjuk az idei kutya-divatot is. A képen látható bunda több milliót ér, ennek megfelelően a modell nagyon is ragaszkodik hozzá. 

 

Szexista, aki ezen a képen a nőt nézi! Ugyanis a kézre, csuklóra, alkarra, felkarra (esetleg lábra, nyakra) erősíthető tablet-divatra szeretnénk felhívni a figyelmet.

 

Ezt a fajta hanyag eleganciát még az idei Tusványoson is sűrűn felbukkanó grófok, bárók, márkik és egyéb arisztokraták se tudták überelni. Mert ez belülről jön. És ősibb, mint az arisztokrácia.

 

A végére hagytuk az idei Tusványos legeslegdivatosabb, legeslegszexibb, legeslegtrendibb pólóját. Nókomment!

 

Fotók: Erdély László, Szántai János

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/16423
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.