Már Kézdivásárhely zászlajával is baja van az államhatalomnak

Természetesen az ügyeletes magyargyűlölő feljelentőművész „civil”, Dan Tanasă „jóvoltából”, akinek még ahhoz s van képe, hogy mindenféle ellenőrzésekkel fenyegetőzzön.
Hirdetés

Miután a brassói táblabíróságon jogerős ítélet született arról, hogy a kézdivásárhelyi egykori hadapród iskola elől el kell távolítani a székely zászlókat – számol be a Háromszék. A zászlók egyelőre még a helyükön vannak, de szerdán Bokor Tibor polgármester ultimátumot kapott azok levételére. A városvezető közölte, hogy július 6-án a brassói táblabíróság elutasította azt a fellebbezését, amit a városzászló kapcsán nyújtott be alperesként.

A jogerős ítélet arra kötelezi a céhes város polgármesterét, hogy távolítsa el a városháza épületéről és más közterületről a város hivatalosan elfogadott zászlóját. A pert a városzászló miatt Bokor Tibor polgármester ellen múlt év novemberében kezdeményezte a szolgálatos feljelentő, Dan Tanasă által vezetett Méltóságért Európában Polgári Egyesület, azt hozva fel indokként, hogy a helyi tanács által elfogadott városzászló „kizárólag csak a helyi magyar közösséget jelképezi”.

Dan Tanasă blogján azzal fenyegetőzik, hogy a következő napokban ellenőrizni fogja, hogy Bokor Tibor eleget tett-e a felszólításnak, ellenkező esetben megbüntetését fogja kérni.

Hirdetés