Fotó: Szabó Tünde
Nu încă
pazs
2016. július 9. szombat, 13:04
Ezen az oldalon megtalálja a választ!

Majdnem elkerülte a figyelmünket ez a honlap, amelyet a Musai-Muszáj kezdeményező csoport ajánl a figyelmünkbe. Az oldalon arra a kérdésre kaphatunk választ, hogy vannak-e már többnyelvű helységnévtáblák Kolozsváron – vagyis „élőben” lehet követni a többnyelvűség helyzetét a kincses városban.

Ha rákattintunk, a román nyelvű verzió jön be, de kifejezetten ajánljuk, hogy menjenek rá az oldal jobb felső sarkában feltüntetett magyar nyelvű változatra – van ott egy kis meglepetés.

Szóval, ha bárkinek kétségei támadnának, mi a helyzet, csak bátran lépjen be az oldalra, és megtudja, hol állunk éppen multikulti-fronton.

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.