Újabb csapás a Schweighofernek

Egyik jelentős ügyfele csapta az orrára a kaput.
Hirdetés

Máris újabb súlyos csapás érte a Háromszéken fafeldolgozó telepet működtető osztrák Holzindustrie Schweighofert azt követően, hogy múlt hónapban megvonták tőle a felelős és fenntartható erdőgazdálkodást igazoló FSC (Chain Of Custody, CoC)-tanúsítványt.

A România curată portál beszámolója szerint az osztrák SPAR, Európa egyik legnagyobb áruházlánca bejelentette, hogy nem forgalmazza a Holzindustrie Schweighofer romániai telepei­ről származó termékeket. Az áruházlánc a honlapján jelezte: már megtalálta az osztrák óriásvállalat utódját, olyan új beszállító termékeit forgalmazzák, amely rendelkezik felelős és fenntartható erdőgazdálkodást igazoló tanúsítvánnyal.

A portál Gabriel Păunt, az Agent Green szervezet illetékesét is idézi, aki szerint az általuk leleplezett, a Schweighofer által alkalmazott praktikákról (egyebek mellett természetvédelmi területről származó rönkök feldolgozása és értékesítése) már 2014-ben értesítették az osztrák üzletláncot, de az FSC-tanúsítvány megvonására is szükség volt, hogy végre figyelembe vegyék felhívásaikat.

Hirdetés