Belgium vár a magyarokra az Eb-nyolcaddöntőben

Ibrahimovic utolsó válogatott meccsét játszotta Belgium ellen, míg a tartalékos olaszok továbbjuttatták az íreket.
Hirdetés
A svéd–belga mérkőzés nemcsak az E csoport rangsoráról és a magyar válogatott következő ellenfeléről döntött az Európa-bajnokságon, hanem arról is, hogy folytatódik-e még Zlatan Ibrahimovic válogatott pályafutása. A svédek 34 éves világklasszisa ugyanis már a torna előtt bejelentette, hogy a kontinens-bajnokság után visszavonul a nemzeti együttesből. 
 
Bár a svédeknek mindenképpen győzniük kellett a továbbjutáshoz, csak a második félidőben tudtak nyomást gyakorolni a belga védelemre, amikor már az összes támadójukat becserélték Ibra megsegítésére.
 
A belgák viszont jó széljátékuk ellenére ritkán tudták középen megjátszani Lukakut, szünet után viszont középen egyre többször áttörték a svéd védelmet. A kapusok, Isaksson és Courtois azonban sokáig megőrizték a döntetlent, utóbbit De Bruyne is kisegítette egy gólvonalas mentéssel Durmaz fejesénél. Ez pedig döntő momentum volt, mert két perccel később Nainggolan bombagólja eldöntötte a meccset és a továbbjutást is.
 

  

 
E csoport, 3. forduló: Svédország–Belgium 0-1
Nizza, Stade de Nice, 34 011 néző. Vezette: Felix Brych (német)
Svédország: Isaksson – Lindelöf, Johansson, Granqvist, Olsson – Larsson (Durmaz, 70.), Ekdal, Källström, Forsberg (Zengin, 82.) – Berg (Guidetti, 63.), Ibrahimovic.
Belgium: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Nainggolan, Witsel – Carrasco (Mertens, 71.), De Bruyne, Hazard (Origi, 90+3.) – Lukaku (Benteke, 87.).
Gólszerző: Nainggolan (84.)
Sárga lap: Meunier (30.), Ekdal (33.), Johansson (36.), Witsel (45+1.)
 
 

Olaszország–Írország 0-1

 
Az Eb talán legeseménytelenebb meccse zárta a csoportkört, a már biztosan első olaszok szövetségi kapitánya, Antonio Conte nagyrészt eddigi tartalékjait küldte pályára az írek ellen, csak Bonucci, Barzagli és Florenzi maradt hírmondónak a svédek elleni kezdőből. 
 
Az eredmény: egyetlen kaput találó lövés az írek ellen, akik jóval aktívabbak voltak, de az első félidő végén, McClean fellökése után nem kaptak meg egy jogosnak tűnő 11-est az aradi Ovidiu Haţegantól. 
 
A meccs hajrájában viszont egy klasszikus brit futballakcióval megszerezték a továbbjutást érő gólt: Brady fejelte be egy előreívelt labdát. 
 
 
Az írek győzelmükkel és 4 ponttal befértek a legjobb négy harmadik közé, Szlovákia (4), Észak-Írország (3, 2-2-es gólarány) és Portugália (3, 4-4) mellé, míg a szintén 3 pontos törökök (2-4) és albánok (1-3) kiestek. 
 
Olaszország – Írország: 0–1
Lille, Stade Pierre Mauroy, 44 268 néző. Vezette: Ovidiu Haţegan (román).
Írország: Randolph – Coleman, Duffy, Keogh, Ward – Hendrick, McClean, McCarthy (Hoolahan, 77.), Brady – Murphy (McGeady, 70.) – Long (Quinn, 90.)
Olaszország: Sirigu – Barzagli, Bonucci, Ogbonna – Bernardeschi (Darmian, 60.), Sturaro, Motta, Florenzi, De Sciglio (El Shaarawy, 82.) – Zaza, Immobile (Insigne, 75.)
Gólszerză: Brady (85.)
Sárga lap: Long (39.), Sirigu (39.), Ward (73.), Barzagli (78.), Zaza (89.), Insigne (90+1.)
A csoport végeredménye: 1. Olaszország 6 pont, 2. Belgium 6, 3. Írország 4, 4. Svédország 1.  
 
 

A nyolcaddöntők párosítása

Svájc–Lengyelország (szombat, 16.00, Saint-Étienne)
Wales–Észak-Írország (szombat, 19.00, Párizs)
Horvátország–Portugália (szombat, 22.00, Lens)
Franciaország– Írország (vasárnap, 16.00, Lyon)
Németország–Szlovákia (vasárnap, 19.00, Lille)
Magyarország–Belgium (vasárnap, 22.00, Toulouse)
Olaszország–Spanyolország (hétfő, 19.00, Saint-Denis)
Anglia–Izland (hétfő, 22.00. Nizza)

Hirdetés