Emberölés gyanújával vizsgálják a buszbalesetet

Néptáncfesztiválra utaztak a gyerekek, legalább 30-an ültek egy 25 üléses buszban. Négy ember meghalt.
Hirdetés
Gondatlanságból elkövetett emberölés és súlyos testi sértés gyanújával indított vizsgálatot az ügyészség a ma délben történt súlyos buszbaleset ügyében.
 
Az autóbusz Jászvásárról (Iasi) indult hajnalban, 12-17 éves diákokból álló néptánccsoportot szállított egy aradi fesztiválra. A mintegy 800 kilométeres út felét tették meg, amikor a jármű egy éles kanyarban a sávokat elválasztó betonfalnak ütközött, megpördült, és az oldalára borult.
 
A mentőszolgálatnál azonnal a legmagasabb szintű, vörös riasztás lépett életbe. A sebesülteket négy brassói kórházba vitték. A sebesültek közül kettőt életveszélyes sérülésekkel kezelnek, 16-nak súlyos az állapota. 
 
A hatóságok megállapították, hogy a 25 üléses autóbuszban többen utaztak, mint szabadott volna, a rendőrök a sofőrével együtt 29 széket számoltak meg a buszban. A belügyminisztérium szerint 28-an, az egészségügyi minisztérium szerint 31-en utaztak benne, 28 gyerek és három felnőtt. Egy gyermek és mind a három felnőtt meghalt. Raed Arafat legutolsó nyilatkozata szerint 26-an sérültek meg, és egy sérült van életveszélyes állapotban.
 
Az utat szervező jászvásári Gyermekpalota szerint 36-an indultak el az autóbusszal, 34 diák és 2 tanár. A buszt bérbeadó cég azt közölte, a csoport két sofőrrel indult el. A néptáncfesztivál szervezője azt nyilatkozta a Digi24 hírtelevíziónak, hogy korábban telefonált a kísérőtanárokkal, és tőlük azt az információt kapta, hogy 30 gyerek indult útnak.
 
A legfrissebb információk szerint mind a két sofőr meghalt, a harmadik felnőtt halálos áldozat a néptánccsoportot kísérő zenekar vezetője.
 
Az autóbusz legutóbbi műszaki vizsgálatát idén áprilisban végezték el, a rendőrség vizsgálódik a Gyermekpalotánál és a szállítási cégnél is, amelynek vezetője szerint most először szerződtek a Gyermekpalotával, a két sofőr pedig nagy tapasztalattal rendelkezett. A cégvezető azt állítja, nem tudja, hány utast kellett volna szállítaniuk.
 
Az iskolák igazgatói, ahova a néptáncos gyerekek jártak, azt mondják, nem tudtak róla, hogy diákjaik ma Aradra utaznak.

Hirdetés