Nem vagyunk benne biztosak, de Kelemen Hunor mögött vélhetően az ominózus hangszer látható|Fotó: Szabó Tünde
„Bolond hangszer”
pazs
2016. május 6. péntek, 11:37
Csattanós választ kaptunk az RMDSZ és az Apple szívbéli viszonyát firtató cikkünkre.

Ilyen az, amikor a média folyton értetlenkedik: Kovács Péter ügyvezető elnök Facebook-posztban derített fényt arra, hogy mi szüksége volt az RMDSZ-nek egy 4250 lejért beszerzett digitális zongorára.

Csütörtökön ugyanis megírtuk, hogy – az Átlátszó Erdély által megszerzett beszámolók szerint – a szövetségnél olthatatlan vonzalmat éreznek az Apple méregdrága termékei iránt. Egy 2011-es listán pedig szembejött velünk az említett, közpénzből vásárolt digitális zongora, amelynek nem tudtuk azonosítani a szerepét a közösségi jogvédelemben.

Kovács Péter azonban elmagyarázta – és ez örvendetes, mert tényleg ölt meg bennünket a kíváncsiság. Mint írja, nem ritka, hogy állóeszközt vásárolnak, amit ingyenes haszonbérleti szerződéssel különböző nemzeti jelentőségű intézmények rendelkezésére bocsátanak.

Az ominózus zongora a Kolozsvári Magyar Opera használatában van, azzal a feltétellel, hogy az RMDSZ is használhatja a saját rendezvényein. Többek között ezt használták a Valahol Európában, az Ali Baba, a Báthory Erzsébet című előadásokon vagy a szilveszteri műsorokban. Pártcélból pedig a Communitas Alapítvány alkotói ösztöndíjainak gáláján (az ügyvezető elnök azt is elárulja, hogy idén 42 alkotó, összesen 400.000 lej értékű támogatásban részesül).

„RMDSZ-t szivatni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes, mert akkor talán hitelesnek tűnhet” – teszi fel a pontot az i-re Kovács Péter.

Nem lennénk most a saját helyünkben.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/15044
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.