Nem vagyunk benne biztosak, de Kelemen Hunor mögött vélhetően az ominózus hangszer látható|Fotó: Szabó Tünde
„Bolond hangszer”
pazs
2016. május 6. péntek, 11:37
Csattanós választ kaptunk az RMDSZ és az Apple szívbéli viszonyát firtató cikkünkre.

Ilyen az, amikor a média folyton értetlenkedik: Kovács Péter ügyvezető elnök Facebook-posztban derített fényt arra, hogy mi szüksége volt az RMDSZ-nek egy 4250 lejért beszerzett digitális zongorára.

Csütörtökön ugyanis megírtuk, hogy – az Átlátszó Erdély által megszerzett beszámolók szerint – a szövetségnél olthatatlan vonzalmat éreznek az Apple méregdrága termékei iránt. Egy 2011-es listán pedig szembejött velünk az említett, közpénzből vásárolt digitális zongora, amelynek nem tudtuk azonosítani a szerepét a közösségi jogvédelemben.

Kovács Péter azonban elmagyarázta – és ez örvendetes, mert tényleg ölt meg bennünket a kíváncsiság. Mint írja, nem ritka, hogy állóeszközt vásárolnak, amit ingyenes haszonbérleti szerződéssel különböző nemzeti jelentőségű intézmények rendelkezésére bocsátanak.

Az ominózus zongora a Kolozsvári Magyar Opera használatában van, azzal a feltétellel, hogy az RMDSZ is használhatja a saját rendezvényein. Többek között ezt használták a Valahol Európában, az Ali Baba, a Báthory Erzsébet című előadásokon vagy a szilveszteri műsorokban. Pártcélból pedig a Communitas Alapítvány alkotói ösztöndíjainak gáláján (az ügyvezető elnök azt is elárulja, hogy idén 42 alkotó, összesen 400.000 lej értékű támogatásban részesül).

„RMDSZ-t szivatni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes, mert akkor talán hitelesnek tűnhet” – teszi fel a pontot az i-re Kovács Péter.

Nem lennénk most a saját helyünkben.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/15044
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Temesvár nemrég megválasztott kulturális nagykövete mondja ezt, a leghíresebb élő román karikaturista. Egyenesen bele a tévébe.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Hip-hopban mondják el, hogy milyen gáz az oktatási rendszer.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.