Sötét kilátások
béel
2016. április 21. csütörtök, 14:32
A geokódolás megszüntetését Brüsszelben kell kiharcolni.

Egyelőre várniuk kell a külhoni magyar sportbarátoknak arra, hogy magyar nyelven követhessék bizonyos sportesemények közvetítéseit az M4 Sporton keresztül.

Bár két nagy szolgáltató már fölvette csomagjába a csatornát, szerzői jogi korlátozások miatt az M4 kódolja azoknak a sporteseményeknek – például labdarúgó-Bajnokok Ligája-mérkőzések, Forma–1-es futamok – a közvetítését, valamint ezek ismétléseit, amelyeket külföldi jogtulajdonosoktól vásárol.

A Krónika megkeresésére a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közölte, ezt a kérdést a nemzetközi sportjogok külföldi tulajdonosaival megkötött szerződések szigorúan szabályozzák, és ezek az MTVA számára minden esetben kötelező érvényűek.

A külföldi jogtulajdonosok ugyanis a tulajdonukat képező sporteseményeket az elérhető legmagasabb bevétel érdekében országonként értékesítik azzal a kitétellel, hogy az adott ország vásárlója csak az ország határán belül szolgáltathat, ezzel biztosítva a külföldi jogtulajdonosok számára, hogy teljes áron tudják értékesíteni a jogokat más-más, akár szomszédos országokban is.

Mint ismeretes, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tavaly decemberben közölte, a magyar kormány nevében az Európai Unió szakbiztosához és az Európai Bizottsághoz fordult a sporközvetítések ügyében, sőt a jogtulajdonosoknak pénzügyi ajánlatot tettek, azaz Magyarország kész megvásárolni a sugárzási jogokat a Kárpát-medence magyarlakta területeire. Az ezzel kapcsolatos fejleményekre vonatkozó kérdésre a sajtóiroda közölte: az MTVA és a magyar kormány képviselői „minden egyes nap azért dolgoznak Brüsszelben", hogy az EU uniós jogszabályban mondja ki ezeknek a versenytorzító sportjogi megállapodásoknak a semmisségét.

Mindettől függetlenül addig is igyekeznek kölcsönös megállapodásokat kötni a szomszédos országok jogtulajdonosaival, hogy engedélyezzék egymás számára a kódolatlan átsugárzást a másik ország területére.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/14851
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.