Kínos ügy
fsandor
2016. április 14. csütörtök, 16:48
Összetévesztették Jakab István államtitkárt a vásárhelyi EMNP nemrég lemondott elnökével.

Ekkora melléfogás rég nem volt a román sajtóban: a Naţional alapján az Evenimentul Zilei és a Ştiri pe Surse is egyhangúlag üvölti bele a nagy román nyilvánosságba, hogy TÁMADÁS a nemzetbiztonság ellen! Erdély FÜGGETLENSÉGÉÉRT harcol a kormány egyik tagja! IDEGEN NYELV számára a román! VISZIK Erdélyt!

Történt ugyanis, hogy Dacian Cioloş miniszterelnök az RMDSZ-es Jakab Istvánt nevezte ki pénteken a Környezetvédemi Alap élére. Jakab államtitkári rangban vezeti az intézményt, korábban a környezetvédelmi minisztériumban dolgozott tanácsadóként.

Namármost, Cătălin Tache okos bukaresti újságíró, a Naţional munkatársa beírta Jakab István nevét a gugliba, és amit talált, felhasználta. Így történhetett, hogy rábukkant Jakab István, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) marosvásárhelyi szervezete nemrég lemondott elnökének önéletrajzára. És dumnyézéulé!, mit látott benne! Hogy veszélyben a Haza! Az ország területi integritása! Viszik Erdélyt és a Székelyföldet!

Jakab István (a vásárhelyi) ugyanis beleírta a CV-jébe, hogy az idegen nyelvek közül az angolt és a románt ismeri, ami ugye logikus, mivel egyik sem az anyanyelve, de a cikkíró szerint ez nincs rendben, mivel Románia, román nyelv, ez megengedhetetlen és a többi. Ráadásul beleírta az önéletrajzba a politikai hitvallását is, aminek az is része, hogy Erdélyt erős és független régiónak szeretné látni, a Székelyföldet pedig olyan térségnek, ahol mindenki rendesen dolgozik, jó az egészségügyi ellátás, fejlődik a mezőgazdaság, a becsület az úr, és senki nem dönthet az ott élők beleegyezése nélkül.

Jakab István, a vásárhelyi EMNP korábbi elnöke és Jakab István államtitkár

Átvette a „sztorit” a Ştiri pe Surse portál is, de Radu Pădure, az Evenimentul Zilei hasonlóan észkombájn újságírója is ráharapott a témára, és kioktató hangú cikket írt, amelyben felelősségre vonja Dacian Cioloş kormányfőt, hogy nem nézi meg, milyen embereket nevez ki kulcspozíciókba.

Jakab István (az államtitkár) küldött egy rövid reakciót a Ştiri pe Surse portálnak, amelyben jelzi, hogy a CV nem az övé, hanem az egykori EMNP-politikus Jakabé, és azt is megjegyzi, hogy minimális ellenőrzéssel sikerült volna a portálnak elkerülni egy hamis hír közlését. A portál lazán odabiggyesztette a „cikk” alá a reagálást. Az Evenimentul Zilei és a Naţional nem javított a cikken.

 

comments powered by Disqus
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.
Ha azt hittük, hogy a korrupcióellenesek makulátlan múlttal rendelkeznek, olvassuk el, mit derített ki Dan Barnáról a Rise Projekt.
Az ország, ahol Drakula, Jézus Krisztus, a Ferrari és a szekér egyáltalán nem véletlenül találkozik a csipkés márványpalota udvarán. Radu Paraschivescu írása.
A PSD történetében először fordul elő, hogy a hatalmas pártnak a saját politikai túléléséért kell küzdenie.
Kezdődhet a munka, az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta a DNA volt főügyészének kinevezését.
Egy megtévedt kisember pokoljárásán keresztül beszél a magyar közállapotokról a magyar blues „atyja”.
Külföldi turisták benyomásait gyűjtötte csokorba az egyébként galaci szerző. És igazat is ad nekik.
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
A híres vásár ma már múzeum. A szeretetteljes, toleráns, orgiasztikus, alkualapú árucsere múzeuma. De figyelem, aki naiv, ma is könnyen szopóágra kerül!
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.