Ötletfolyam
Timi
2016. április 1. péntek, 20:42
Hogyan lehetne közelebb hozni Kolozsvár lakóihoz a Szamos sétatéri szakaszát? Ha van egy jó ötlete, most megvalósíthatja!

Második alkalommal szervezik meg azt a kulturális-zöld-kreatív-figyelemfelkeltő fesztivált Kolozsváron, melynek középpontjában a Szamos áll. Pontosabban a folyó egy-egy olyan szakasza, melyre nem jellemző, hogy látogatják a városlakók, talán a horgászokat leszámítva. A tavaly a magyar színház melletti és a Műszaki Egyetem mögötti szakaszon zajlott a minifesztivál, idén a Garibaldi és a Rákóczi úti (Napoca) hidak közötti szakaszra esett a választás, mely a Sétatér egy jelentős részével esik egybe. Szeretnék felhívni a figyelmet a part állapotára, ezért a Szamos mindkét oldalán kulturális programokat szerveznek.

A Someș Delivery csapata ötleteket vár: hogyan lehetne modern megoldásokkal hasznosítani a partot. Rendezvények, installációk, művészi megnyilvánulások, építészet, sport, gasztronómia, zene vagy éppen antropológia – valóban a képzelet szab határt az ötleteknek. A lényeg, hogy olyan projekt legyen, mely segíti a városlakók és a Szamos újbóli „egymásra találását”, nem károsítja a környezetet, és  akár hosszú távon is megmarad.

Csapatok, magánszemélyek, szervezetek egyaránt jelentkezhetnek, a határidő május 4. A legjobb ötletek megvalósítását a szervezők finanszírozzák. A minifesztiválra június 18–19-én kerül sor.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/14582
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.