Craiova polgármesterét is elvitte a DNA

A megvesztegetéssel és pénzmosással gyanúsított Lia Olguța Vasilescu nem mellesleg a PSD alelnöke.
Hirdetés

24 órás őrizetbe vette a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Lia Olguța Vasilescut, Craiova polgármesterét, akit megvesztegetés elfogadásával, befolyással való visszaéléssel és pénzmosással gyanúsítanak. Az ügyészek kezdeményezik Vasilescu 30 napos előzetes letartóztatását is.

Ugyanebben az ügyben hatvan napos bírósági felügyelet alá helyezték Radu Cosmin Preda városmenedzsert és Elena Daniel Popescut, egy civil szervezet képviselőjét. Őket azzal gyanúsítják, hogy bűnrészesek voltak a megvesztegetések elfogadásában.
 
A befolyással és tekintéllyel való visszaélés arra vonatkozik, hogy 2012-ben Lia Olguța Vasilescu a Szociáldemokrata Párt megyei alelnökeként személyesen vagy közvetítőkön keresztül több üzletembert rávett, hogy finanszírozzák a párt kampányát. A mintegy 135 ezer eurós „adományból” kampányanyagok előállítását, illetve Vasilescu kampányrendezvényeit finanszírozták.
 
2014-ben pedig összesen 544 209,33 lejt kért és kapott több üzletembertől Elena Daniela Popescu egyesületén keresztül az ügyészek szerint azért, hogy a városháza rendben kifizesse és elfogadja az általuk végzett homlokzatfelújítási munkálatokat.

Hirdetés