Máris enyhítenék a dohányzást tiltó törvény szigorát

A cél, hogy a teraszokon korlátlanul rá lehessen gyújtani.
Hirdetés

Képviselők egy csoportja máris módosítaná a túlságosan szigorúnak talált, múlt héten hatályba lépett  törvényt, amely betiltotta a dohányzást a zárt, nyilvános helyeken. Cătălin Fenechiu képviselő a Pro Tv kereskedelmi csatornának elmondta, mivel a szenátus jogi bizottsága kedden tárgyalja azt a törvénytervezetet, amely a dohányzással kapcsolatos európai uniós direktíva román jogrendszerbe való átültetéséről szól, kihasználták az alkalmat, és beterjesztették az általuk szükségesnek vélt módosításokat.

A módosítás értelmében a teraszokon és sörkertekben korlátlanul lehetővé válna a dohányzás, mivel a módosítás értelmében csak azt lehetne zárt, nyilvános helyiségnek tekinteni, amely tetővel és négy fallal rendelkezik – a jelenleg hatályos törvény két falról szól.

Emellett lehetővé tennék olyan egyesületek vagy klubok létrehozását, amelynek tagjai az erre berendezett helyiségekben hódolhatnának a dohányzás szenvedélyének.

Fenechiu szerint esélyes a módosítások megszavazása, mivel számos honatya belátta, hogy a múlt hét óta hatályos törvény „nem a dohányzás, hanem a dohányosok ellen született.”

Hirdetés