Rosszul sült el
béel
2016. március 15. kedd, 10:14
Hatvan tonna grillcsirkét zsarolt ki egy vállalkozóból, hogy kampányajándékként szétossza.

Jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek hétfőn este egy képviselőt, miután a bírák bizonyítottnak látták, hogy illegálisan 60 tonna grillcsirkét kért és fogadott el egy üzletembertől. Az ételt később a választók között osztotta szét.

Florin Popescu a Traian Băsescu korábbi államfő védnökségével alakult Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselője volt. A korrupcióellenes ügyészség 2014 júniuásban emelt vádat a politikus ellen, aki azóta függetlenként fejtette ki tevékenységét a román törvényhozásban.

A vád szerint a 2012-es helyhatósági választáson, amikor a Dâmbovița megyei önkormányzat elnöki tisztségére pályázott, egy üzletembertől illegális kampányfinanszírozást kért. A képviselő nem pénzt, hanem 60 tonna grillcsirkét kapott. 

Valamiért az az érzésünk, hogy Popescu börtönéhez nem vonulnak majd forradalmi hevületű tömegek, hogy kiszabadítsák az áristomból, mint annak idején Táncsicsot. Hacsak nem a csirketenyésztő lobbi képviselői.

Őt az üzletember jelentette fel, aki azt állította, hogy eredetileg 250 ezer eurót kért tőle Popescu, amit sokallt, és csak 100 ezer euró értékben volt hajlandó hozzájárulni a választási kampányhoz. Cserében a politikus állami szerződést ígért az üzletembernek.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/14316
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Nem mi állítjuk ezt, hanem egy civil szervezet, mely kielemezte a jelölteket.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.