Máris módosítanák a dohányzást kitiltó törvényt

Csak a négy fal közül szorítanák ki a cigizőket. Kirobbant volna-e a '48-as forradalom, ha a Pilvaxban nem dohányoztak volna?
Hirdetés

Hamarosan módosítást nyújt be a dohányzást kocsmákból, kávézókból és munkahelyekről kitiltó törvényhez Daniel Fenechiu, a PND képviselője. Azt szeretné elérni, hogy a szerdán életbe lépő törvény úgy határozza meg a zárt közteret, mint amelyet minden oldalról fal vesz körül, és természetesen plafonnal rendelkezik.

Jelenleg elég két fal és tetőzet ahhoz, hogy zárt köztérré minősüljön az illető helyiség. A teljes meghatározás szerint zárt köztér bármilyen, a közönség számára elérhető vagy közös használatra szánt helyiség, tulajdonformától és belépési jogosultságtól függetlenül, amely plafonnal vagy tetővel és legalább két fallal rendelkezik, függetlenül a falak anyagától és ideiglenes vagy állandó voltuktól.

Fenechiu azt is szeretné elérni, hogy a törvény biztosítsa annak lehetőségét, hogy a dohányosok klubokat, egyesületeket hozhassanak létre, amelyek kizárólag a dohányzásnak és hozzá kapcsolódó tevékenységeknek teret adó helyiségeket működtethessenek.
 
Mindeközben a honatyák gondoskodtak róla, hogy nekik legyen ahol dohányozniuk. A képviselőház három erkélyt rendezett be erre a célra a földszinten, a harmadik és a nyolcadik emeleten. A házbizottság fogja szerdán hivatalosítani a helyeket, ahol a parlamenti alkalmazottak is nyugodtan füstölhetnek.
 
A szenátus 800 lejt költött hat padra és elegáns hamuzókra, amelyeket az épületen kívül helyeznek el. Ha a szükség úgy hozza, akkor időnként 5-10 perces cigiszünetet rendelnek el a szenátusi munkafolyamatban, mondta Ioan Chelaru, a felsőház alelnöke.

Hirdetés