Sokánt!
Jean St'Ay
2016. február 19. péntek, 13:14
Nos, minden látszat ellenére nem a pingvineknek magyarázza a házasság fogalmát.

Óriási megtiszteltetés érte a minap a hatodik földrészt. Az Orosz Ortodox Egyház történetében először fordult elő ugyanis, hogy annak feje rátette szentséges lábát az Antarktisz földjére. Kirill pátriárka ráadásul rögtön azután szánta rá magát a jeges premierre, hogy Kubában találkozott Ferenc pápával, ami szintén messzehangzó találka volt, tekintettel arra, hogy a nagy egyházszakadás óta (vagyis majd’ 1000 éve) nem parolázott egymással katolikus és ortodox egyházfő.

A pátriárka megszokott fekete talárját hordta, és ha nem viselt volna fölötte vöröses védőmellényt, szakasztott úgy nézett volna ki, mint egy koros pingvin. Kirill barátságosan elbeszélgetett az antarktiszi orosz kutatóállomás tudósaival, aztán levezényelt egy misét a György király-szigeti Szentháromság templomban, amely mellesleg a jeges kontinens egyetlen állandó istenháza.

A szeretetteljes pátriárkai látogatás után a mérések nem jelezték az antarktiszi jégtakaró jelentős olvadását. És a pingvinek sem tanultak meg oroszul.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/13925
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.
Jól beolvasnak Bukarestnek a kisegyesülés évfordulóján.
Repülés a behavazott fenyveserdők fölött.
Egy régóta húzódó küzdelem ért véget a kolozsvári bíróság döntésével.
Nagyjából sehova. Mert lehet, hogy hősies dolog ennyi ideig protestálni, ám a mioritikus politikai valóság keményebb dió.
Ha romániai foci szeretve gyűlölt magyar csillaga interjút ad, arra bizony oda kell figyelni.
Egy liberális képviselő korlátozná a jogosultak körét.