Nyugis nyugták | Fotó: Szabó Tünde
Nyugtával dicsérd
szabot
2015. december 29. kedd, 21:51
Majdnem ötmillió lejt osztogattak szét csak azért, mert rendesek voltunk, és kértük a kasszabont.

17 985 nyertese volt idén a nyugtalottónak, amelyet jövőre is folytatnak – közölte kedd délután a pénzügyminisztérium. Idén közel ötmillió lejt osztottak szét nyereményként kilenc sorsolás után. A legnagyobb összegű nyeremény 250 ezer lej volt. A nyereményekre is a 16 százalékos adókulcs érvényes, jegyzi meg a minisztérium.

A nyugtalottó áprilisban indult, hat havi és három rendkívüli sorsolást tartottak eddig. A kormány ezzel bátorítja a lakosságot, hogy minden vásárlásnál kérjen nyugtát, és ezzel csökkenjen az adócsalás mértéke.

A két decemberi sorsolásnál még nem lehet tudni, hányan nyertek, mert még nem járt le a határidő, ameddig jelentkezni lehet a nyertes nyugtákkal.
comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.