stairway to heaven
pazs
2015. december 23. szerda, 18:21
Mégpedig 7 – azaz HÉT – hónappal korábban a tervezettnél. TÉNYLEG.

Románia valóban a korlátlan lehetőségek országa: Kelet-Európa Autópálya-építő Nagyhatalmában még az is előfordulhat, hogy ha megígérik, hogy korábban átadnak egy sztrádaszakaszt a tervezettnél, akkor tényleg átadják. Mint megírtuk közel két hete, a közlekedési miniszter belengette, hogy akár, talán, esetleg hamarabb megnyithatják a forgalomnak a dél-erdélyi pálya Temesvár és Lugos közti, 25 kilométeres szakaszát. 

A szívverésünk majdnem megállt, amikor néhány perce megláttuk a hírt az Agerpres hírügynökség honlapján, miszerint az átadás immáron visszafordíthatatlan(nak tűnik), mivel szerdán – azaz ma – este 7 órától máris lehet suhanni Temesvártól Lugosig.

Az építkezési szerződést két éve, 2013. december 4-én írták alá, a határidő pedig 2016 júliusa volt. Elnézést kérünk az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaságtól a szkepszisért, ezután mindent elhiszünk nekik.
 
FRISSÍTÉS: Kénytelenek vagyunk árnyalni az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaságról (CNADNR) kialakult képet. A cég volt igazgatóját, Narcis Neagát épp ma hallgatják ki a korrupcióellenes ügyészségen - ugyanannak az autópályának egy másik - a Szeben és Szászváros közti - szakaszával kapcsolatos ügyek miatt. Nem tanúként, hanem gyanúsítottként. 
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/13179
Szociális lakásokat vásárolnak piaci áron.
Nem kapott elegendő szavazatot a liberálisok bizalmatlansági indítványa, amelynek még az RMDSZ is szurkolt.
A rahovai börtönben maradhat, de szigorított felügyelet alatt.
Aradon is virágzik a Tisza. Azaz a Maros.
Újabb tanácsos távozik. Vajon ki lesz a következő?
Minek országprojekt egy olyan földrajzi helynek, amely nem igazán nevezhető országnak? Figyelem, pamfletveszély!
Veszik, mint a cukrot.
A román társadalom addig nem képes szembenézni múltjával, jelenével, jövőjével, amíg a külföldieket, a királyt, a földesurakat, a „bozgorokat” és a cigányokat kiáltja ki bűnösnek.
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.