stairway to heaven
pazs
2015. december 23. szerda, 18:21
Mégpedig 7 – azaz HÉT – hónappal korábban a tervezettnél. TÉNYLEG.

Románia valóban a korlátlan lehetőségek országa: Kelet-Európa Autópálya-építő Nagyhatalmában még az is előfordulhat, hogy ha megígérik, hogy korábban átadnak egy sztrádaszakaszt a tervezettnél, akkor tényleg átadják. Mint megírtuk közel két hete, a közlekedési miniszter belengette, hogy akár, talán, esetleg hamarabb megnyithatják a forgalomnak a dél-erdélyi pálya Temesvár és Lugos közti, 25 kilométeres szakaszát. 

A szívverésünk majdnem megállt, amikor néhány perce megláttuk a hírt az Agerpres hírügynökség honlapján, miszerint az átadás immáron visszafordíthatatlan(nak tűnik), mivel szerdán – azaz ma – este 7 órától máris lehet suhanni Temesvártól Lugosig.

Az építkezési szerződést két éve, 2013. december 4-én írták alá, a határidő pedig 2016 júliusa volt. Elnézést kérünk az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaságtól a szkepszisért, ezután mindent elhiszünk nekik.
 
FRISSÍTÉS: Kénytelenek vagyunk árnyalni az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaságról (CNADNR) kialakult képet. A cég volt igazgatóját, Narcis Neagát épp ma hallgatják ki a korrupcióellenes ügyészségen - ugyanannak az autópályának egy másik - a Szeben és Szászváros közti - szakaszával kapcsolatos ügyek miatt. Nem tanúként, hanem gyanúsítottként. 
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/13179
Kolozsváron ma délelőtt a törvényszék épülete elé sorakoztak fel az ügyészek, délután más városokban is követik példájukat. Egy hétig nem hoznak ítéleteket, csak sürgős esetekben.
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Ahogy a hóstátiak kertészkedtek, nem kertészkedik úgy senki. Sajnálhatják is a kolozsváriak a város egykori kertjeit, ha meglennének, frissebb és finomabb biozöldség kerülhetne az asztalukra. Ritka fotókkal mutatjuk be a Hóstát letűnt világát.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.