Borboly: lesznek kétnyelvű táblák a 132-es úton

Ha már az eredeti pályázatból kifelejtették őket.
Hirdetés

Ígéretet tett Borboly Csaba, a Hargita megyei közgyűlés elnöke arra, hogy a megyei önkormányzat korrigálja a 132-es út felújításába becsúszott hibát, amelynek nyomán kizárólag román nyelvű helységnévtáblák kerültek ki az út szélére.

A politikus közösségi oldalán jelezte: természetesen a 132-es úton is, mint minden megyei úton, lesz kétnyelvű feliratozás. „És ha ebbe a dologba hiba csúszott be, akkor korrigáljuk, de most az a legfontosabb, hogy ez a soha véget érni nem akaró történet most véget érjen, legyen átadva a kész beruházás, és a költségeit fizesse ki az Unió meg a román kormány. Ez most a legfontosabb minden egyes uniós finanszírozású projektnél, mert ami év végéig nincs elkészítve, arra nem adtak egy vassal se többet. És az bizony már nem vicc, ha eurómilliókat kell a megye költségvetéséből olyasmire költeni, amit most még ki lehet fizettetni az Unióval meg a román kormányzattal” – fogalmazott.

Az útszéli fényvisszaverők eltűnése kapcsán megjegyezte: az megszokott dolog, „és bár bosszantó, de ha ennek árán lovas szekerek, traktorutánfutók láthatóbbá válnak, akkor talán ezzel súlyosabb balesetek kerülhetők el.”

A Hargita megyei 132-es út felújítása során az érintett települések határába csak román nyelvű helységnév- és irányjelző táblák kerültek ki. A polgármesterek elmondták, helyi költségvetésből korrigálják majd a tudomásuk szerint a megyei tanács által írt projektben szereplő hibát.
 

Hirdetés