Bezárják az ortodox templomokat!

Katasztrofális körülmények között folynak a misék. Figyelem: BLASZFÉMIAGYANÚS HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Gyertyák, kandeláberek, gyúlékony olajok, egyetlen szűk kijárat és egyéb szabálytalanságok. Ezeket találták a Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) munkatársai az ország majd’ minden ortodox templomában. Az érintett épületeket bezárják, és egyesek – amelyek több száz éve épültek és súlyos szerkezeti gondokkal rendelkeznek – lebontásra kerülnek, a Pátriárkia költségén.

„Eljött az ideje, hogy az Egyház is betartsa a törvényt. Egyetlen templom sem rendelkezik működési engedéllyel, az összes illegálisan működik. Sok templom zöldövezetre épült, illetve az államtól jatton szerzett vagy a polgároktól elrabolt telkeken. Számos istenháza fokozottan tűzveszélyes: a viasz igen gyúlékony, a falakon található festék szintén, hogy az új egyházi építményekbe szerelt műanyag termopánokról ne is beszéljünk. A templomokat azonnal bezárjuk”, nyilatkozta Decebal Popescu, ISU-felügyelő.

A templomok bezárását követően a Pátriárkia büntetés fizet minden olyan istenháza után, ahol szabálysértést észleltek. Ugyanakkor az adóhivatal zárolta Dániel pátriárka degeszre tömött bankszámláit, hiszen az ott található pénz több, mint elég a bírságokra: „A pátriárka sok éve lopja a románok pénzét, hatalmas vagyont gyűjtött össze, van miből fizessen!”, tette hozzá a felügyelő.

Hirdetés