A fődiplomata ostobasága

Ez a szóhasználat elfogadhatatlan egy minisztertől, Aurescunak Ponta előtt kellene lemondania.
Hirdetés

„Bogdan Aurescu bukaresti külügyér választékosnak nem nevezhető szavai után – egyébként tényleg nehezen érthető, racionálisan milyen haszna származik a román kormánynak abból, hogy menekültválság tekintetében ostorozza Budapestet, miközben, követve más térségbeli országokat, akár együtt is működhetnének e rendkívül szövevényes kérdésben – Szijjártó Péter sem finomkodott, és tegnap úgy fogalmazott: »több szerénységet várnánk el a bűnvádi eljárás alatt álló román miniszterelnök külügyminiszterétől«. Szijjártó azt is megjegyezte: Bogdan Aurescunak semmi alapja sincsen arra, hogy sértegesse Magyarországot, a magyar embereket. »Mi egy több mint ezeréves állam vagyunk, amelynek történelme során többször kellett megvédenie nemcsak magát, hanem Európát is. Ez most is így lesz, ha tetszik a román külügyminiszternek, ha nem.«

A menekültek még nem érték el a román határt, így Aurescu legfennebb főnöke egyre ingatagabb helyzete miatt féltheti székét, s nem tud jobbat, előrántja újra a magyar kártyát. Hogy sértegeti Magyarországot, megszokott, ám mielőtt primitív szavaival megsérti a gyógyíthatatlan kórban szenvedőket is, a fődiplomata felhívhatta volna háziorvosát, s megkérdezhette volna, mit jelent egy autista beteg, hogyan viselik gondját családtagjai.

Mert az »autista cselekedet« közbeszédben nem használatos kifejezés, jelzős szerkezetként sem aranyló, mi több, egyenesen ostoba. Ez a szóhasználat elfogadhatatlan egy minisztertől, Aurescunak Ponta előtt kellene lemondania.”

Hirdetés