Jegyeket, bérleteket!
Timi
2015. szeptember 9. szerda, 18:47
Egy éven belül megszüntetik az összes buszjegyárusító bódét Kolozsváron.

Az első automatát ma üzemelték be, amit mintegy hatvan újabb szerkezet követ majd. Az önkormányzat illetékeseinek nyilatkozata szerint naponta 2-3 automatát szerelnek be, így legkésőbb októberig az összes megállóban működni fog a román, angol és magyar nyelvű korszerű jegyvásárlási rendszer.

A klasszikus jegyeket, párhuzamosan az újakkal még egy évig lehet majd használni. Ezt követően a tömegközlekedési járműveken csak a pénzzel feltölthető mágneses kártyákkal vagy a névre szóló kártyás bérletekkel lehet utazni, továbbá azokkal az új típusú jegyekkel,melyek ezentúl nem utazásra, hanem meghatározott időegységekre lesznek érvényesek.  Az önkormányzat a hiper-szuper jegyvásárlási rendszert európai uniós finanszírozással, mintegy 26 millió lejből építi ki. Kár, hogy ebből az összegből nem tellett magyar nyelvű feliratokra is.  

Fotó: ziuadecj.realitatea.net

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/11435
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.
Lehet, hogy nem is akkora pótcselekvés az RMDSZ centenáriumvégi pótcselekvése.
A szerző szerint van abban valami, hogy aki nem megy el szavazni, az ne ugráljon utána az utcán. A megoldás? A kötelező voksolás, persze.
Lezárták a csendőrök elleni eljárást, a bírságokat már korábban érvénytelenítették, az SZNT pedig nem nyújt be fellebbezést.
Megnéztük az idegenforgalmi minisztérium legújabb turistacsalogató videóját, de fogalmunk sincs, mi célból készülhetett.
Hétfőn nem tudott megjelenni a bíróság előtt, mivel baj van a gerincével.
Az Osztrák-Magyar Monarchia egykori fürdővárosát felterjesztenék az Európa legszebb termálfürdőit összesítő UNESCO-listára.
Álfogorvost buktatott le egy anyuka Suceaván. A durva az, hogy egy négyéves gyermek életét veszélyeztette.
Persze csak szőr mentén: hogy jelenlétével a Szacsvay-szobornál miért tolta az RMDSZ kampányszekerét.
Ha az illetékesek adót vetnének ki a román politikai elit ostobaságára, azonnal megtelne az államkincstár.