Az RMDSZ-alapítvány megkezdi honosítási tevékenységét
Eurotranszilvánia
pazs
2015. szeptember 1. kedd, 15:19
Az Eurotrans Alapítvány befejezte a szükséges előkészületeket, megnyitja honosítási irodáit. Ezentúl tehát nem csak a külképviseleteken és a Demokrácia Központokban lehet igényelni a magyar állampolgárságot.

Befejezte a szükséges adminisztratív és logisztikai előkészületeket az Eurotrans Alapítvány, így szeptembertől 19 területi iroda kezdi meg működését 70 alkalmazottal a kettős állampolgárság könnyített ügyintézése érdekében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar Miniszterelnökség, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az Eurotrans Alapítvány képviselői februárban háromoldalú együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek célja a honosítás egyszerűbbé tétele. A megállapodás – az RMDSZ legfrissebb, keddi közleménye szerint – gyakorlatilag intézményesítette a felek közötti kapcsolatot, hiszen az RMDSZ területi szervezetei eddig is aktívan részt vettek a könnyített honosítás lebonyolításában.

Hasonló megállapodás már létezik az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által működtetett Demokrácia Központok hálózata és a magyar kormány között.
 
Nagy Zoltán Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke elmondta: a cél az, hogy minél több településre eljussanak, ezért a területi irodák munkatársai hetente két alkalommal kiszállnak vidékre, tehát gyakorlatilag „házhoz mennek”. Az Eurotrans szolgáltatásai teljes mértékben ingyenesek, beleértve a fordítási költségeket is. „A területi irodáink munkatársai meghatározott program szerint, előre meghirdetett helyszíneken végzik munkájukat, amelyekről előzetesen értesítik az adott települések lakosságát” – fogalmazott Nagy Zoltán Levente. 
 
A kolozsvári székhelyű Eurotrans Alapítványt az RMDSZ hozta létre 2007-ben. Tevékenységéről nem sokat tudni, korábban az egykori magyarországi Szülőföld Alap pályázatait bonyolította le Romániában.
 
A honosítási feladatok ellátásához az Eurotrans anyagi támogatást is kapott a magyar kormánytól. 
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/11297
Hiába varázsoltak hazai hangulatot a vendégszurkolók, a szlovákok győztek Nagyszombaton.
Egy jó dolog van ebben az egész hisztiben. Tekintettel arra, hogy a PSD-s pártvezérnek gerincsérve van, íme a bizonyíték: Dragnea úrnak mégis van gerince.
Elismerik a jegyeiket, de csak most az egyszer.
És fogunk-e emlékezni a Székely Tigrisekre? Határ- és emlékezetvédelmet egyaránt feszegető könyv bemutatóján jártunk.
Tény, hogy 100 éves történelme alatt Románia egyik nacionalista cseberből a másik nacionalista verembe esett.
Nem csodálnánk, ha a juhimádó és kormorángyűlölő román mezőgazdasági tárcavezető tartós pánikrohamban törne ki a hír hallatán.
A román sajtó szerint a magyar válogatottban köthet ki Fülöp Lóránd, a FC Botoşani csatára, akit épp behívtak a román ifikeretbe.
Íme, az idei román próbaérettségi aranyköpései. Igazán aranyosak.
Megépült az első sztráda fölötti zöld átjáró, hogy a nagyvadak zavartalanul kószálhassanak a környéken.
Az uszító cikkeiről elhíresült szerző a magyar nemzeti ünnep alkalmából írt felköszöntő üzenetbe csomagolja elképesztő tanácsait.
A tervek szerint így lesz a kincses város történelmi központja egyre élhetőbb. Most már csak idő kell hozzá. És némi pénz.
A gyors és határozott döntéshozatal soha nem volt erőssége az államfőnek.
Egy új törvénytervezet olyan területeket adna át az egyházaknak, melyek soha nem álltak egyházi tulajdonban. Az erdészeti szakszervezetek tiltakoznak.