jelek a falon
fsandor
2015. augusztus 13. csütörtök, 17:33
Graffitiket festettek a falakra és egy ajtóra.

Tucatnyi graffitit festettek ismeretlenek a kolozsvári Szent Mihály-templom falára, a plébánia csütörtökön feljelentést tett a rendőrségen.

Orosz Krisztofer, a templom gondnoka azt mondta csütörtökön a médiának, hogy a plébánia egy szakértővel távolíttatja majd el a mázolmányokat a falakról. Mint mondta, szerdán vették észre, hogy a templom falára tucatnyi feliratot fújtak festékszóró spray-jel.

Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere szerint a városháza intézkedni fog, hogy a Főtéren több térfigyelő kamerát helyezzenek el. „Az incidens feltételezhetően szerdára virradóra történt, és azt mutatja, hogy fokozódnak a vandál rongálások Kolozsvár történelmi központjában” – mondta. Szerinte akár állandó őrszolgálatot is létrehozhatnak a Főtéren.

Nemrég a főtéri Mátyás-szoborcsoportot öntötték le barnás festékkel. A szobrot azóta megtisztították, de a tetteseket azóta sem sikerült azonosítani.

A Szent Mihály templom falai egyébként tele vannak régebbi falfirkákkal is. Mutatjuk azt is:

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.