Sepsiszentgyörgy feldobja a labdát
tusványos 2015
Szerző: Szabó Tünde
2015. július 23. csütörtök, 18:39
Ezret dob fel, hogy bárki saját képére formálhassa. Kattintás után kiderül, hova gurulnak az egyénire pingált strandlabdák.

A város identitásban akar nagyot dobni 2021-ig és 2021-ben: akkor kapja meg egy romániai város az Európa kulturális fővárosa címet. Szentgyörgy a többi székelyföldi várossal közösen pályázik, jelenleg saját közösségében népszerűsíti a szándékot - minél játékosabb és személyesebb módon. Merthogy hívószava az identitás, ezt – és nem egy trendi számítástechnikai céget – jelöli az i2021 projektnév.

Tusványoson az Élő Erdély Egyesület a házigazdája, amely a Wunderbarral közösen működteti a legkényelmesebb sátrat az általunk eddig teszteltek közül: hatalmas, kupolás építmény, amely remekül szellőzik, asztalok, padok és főleg puffzsákok pihentetik a kánikulától és buliktól megfáradt testünket, finommá kevert italok frissítik az előadásokon leamortizált agyunkat.
 
i2021
 
Minden adott egy jó kis relaxációs labdadekoráláshoz. A strandlabdákat a városimázs iroda biztosítja, az identitásukat a táborozók. A cél ezer labda egyénire pingálása itt és a turné további székelyföldi állomásain, majd ezeket legurítják egy domboldalon. 
 
A pingálók viszont annyira megszerették a műveiket, hogy azok, akik hazavinnék a sajátjukat, kifestenek egy másikat is, hogy jusson és maradjon a nagy gurításhoz is.
 
i2021
 
 
i2021
 
 
i2021
 
 
i2021
 
 
i2021
 
 
i2021
 
 
i2021
 
 
i2021
 
 
A közösségi támogatást már a Szent György Napokon elkezdték becsatornázni a kultfőváros projekt mögé azzal, hogy a hozd magaddal kedvenc személyes tárgyad felhívásra jelentkezőkről profi portréfotót készítettek, amelyeket feltöltöttek a Facebook-oldalukra a tárgyakhoz kapcsolódó történetekkel együtt.  
 
A személyességet intenzíven lehet megtapasztalni itt, Tusványoson is minden délután az egySzemélyes színházban. Öt színész improvizál nagyjából öt percig – mindig csak egyetlen nézőnek. Érdemes kipróbálni, garantált a hatás.

 

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.