Ha egy üzlet beindul
béel
2015. június 29. hétfő, 11:38
Ha a parlamenti képviselőknek és szenátoroknak jár, akkor nekik is.

A Romániai Községek Szövetsége a polgármestereknek is olyan különnyugdíjat kér, mint amit nemrég megszavaztak a parlamenti képviselőknek. A kérést azzal indokolja, hogy a polgármesterek is köztisztviselők, akárcsak a törvényhozók, így őket is megilleti a speciális juttatás. Az önkormányzati vezetők azt szeretnék, hogy a speciális nyugdíjuk értéke közel akkora legyen, mint a parlamenti képviselőké.

Elképzelésük szerint azok a polgármesterek részesülnének különnyugdíjban, akik legalább két mandátum idejére töltötték be a pozíciót.

A parlamenti képviselők alig két hete szavazták meg maguknak a speciális nyugdíjat. Az elfogadott törvény szerint azok a parlamenti képviselők, akik három mandátumot töltöttek a parlamentben, akár havi 4000 lejes juttatást is kaphatnak a nyugdíjuk fölött.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/10261
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A szenátus ismét megszavazta az államfő által korábban kifogásolt jogszabályt.
Ha jobban belegondolunk, ezen nagyon nincs mit csodálkozni. Tessék, a magyarázat.
A katolikus egyház is halad a korral, ha a pápalátogatás megszervezéséről van szó.
Ki kell találni valamit a hasznosításukra, döntöttek a háromszéki elöljárók.
Aztán be is zárt, de közben jól megnéztük magunknak a nemzetközi ebseregletet, és saját győzteseket is választottunk, ha már kutyaszépség és verseny.
Megalapozottak-e az Afrikával kapcsolatos sztereotípiáink? Erről is beszélgettünk Lukács János Istvánnal, aki nemrég tért haza ugandai önkénteskedéséből. Azt is elárulta, milyen erdélyi magyar vonatkozása van az afrikai országnak.
Most szavazta meg a szenátus, hogy feloldják az 1938-89 közötti döntések titkosságát.
Szerző szerint azáltal, hogy meg akarják fúrni Laura Codruța Kövesi jelölését az európai ügyészi székbe, az ország vezetői tulajdonképpen Románia érdekei ellen cselekszenek.
Több mint félszáz egykori politikai fogoly holtteste vár a végtisztességre.
Hiába nyert decemberben Román Kupát a kanadai Don MacAdam, alig két hónap után kirúgták.
A székely foci körül terjengő etnikai botrányfelhő értelmezése, (helyi) román szemszögből. Jó is, nem is.
A Világörökség számos helyszínét adó gazdag kultúra, gyönyörű tengerpart, kiváló ételek – így jellemzik Vietnámot „túravezetőink”, a kolozsvári Bíró Sára, Sánta Levente és Toró Tamás. Útibeszámolónk második részében az ország északi, középső és déli részén kalandozunk.
A székelyudvarhelyi Berecz Edgárt mostanság a lovas akrobatika foglalkoztatja, de volt már minden, amit csak el lehet képzelni.