Pillepalack hajót úsztatnának le a Sebes-Körösön

Nagyszabású projekttel készülnek a váradiak a Környezetvédelmi Világnapra. A gyűjtés indul!
Hirdetés

Pillepalackokból összeállított, ám működőképes „zöld” hajót készülnek a Sebes-Körösön leúsztatni a nagyváradiak a Környezetvédelmi Világnap alkalmából (június 5.) – az úszó tárgyat építészeti egyetemi hallgatók tervezik majd meg. Az ötlet egyébként a helyi rendőrség berkeiből érkezett, céljuk a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése.

A városháza alárendeltségébe tartozó intézmény ezért a város teljes lakosságát meg kívánja szólítani. A hivatalos bejelentés értelmében a váradi iskolákba és óvodákba várják a pillepalackok halmait. Annak, hogy nem egy adott helyet jelöltek meg a begyűjtésre oka is van, nem szeretnék, ha a város bizonyos környéke hulladéklerakóvá változna.

Ugyanakkor külön kérés a projekthez csatlakozni vágyó polgárok felé, hogy ezúttal nem érvényesülhet a „tapossa laposra” elve, a palackokat épen kell bevinni a legközelebbi oktatási intézménybe.

A hajó megépítésében diákok, egyetemi hallgatók egyaránt részt vesznek majd.

Hirdetés

A tervek szerint annak hat személyt kell majd elbírnia, így legalább 2500-3000 ép palackra lesz szükség, továbbiakat pedig felvágva kötöznek, illetve ragasztanak hozzá az építményhez.

Képünkön egy korábban, Temesváron pillepalackokból épített híd.

Hirdetés