Tisztogatási akció
szabot
2015. május 5. kedd, 21:05
A Károlyi Gáspár Alapítvány esik neki Kolozsvár összefirkált falainak.

Legalább 200 önkéntesre számít szerdán és csütörtökön a Károlyi Gáspár Alapítvány abban, hogy segít lemosni a graffitiket a falakról Kolozsvár központjában – derül ki az Actual de Cluj híréből. Az alapítvány évente szeretné megismételni a faltakarítási akciót.

A Clean Cluj 2015 holnap kezdődik a központban egy sátornál, ahol a Total Cleaning Center kft bemutatja a professzionális tisztítótermékeit és eszközeit, majd ezekkel felszerelkezve indulnak az önkéntesek letakarítani a Főtér, a Bocskai tér és a Széchenyi tér épületeit, a Szabók bástyáját, a Fellegvár épüelteit, de ellátogatnak a botanikus kert graffitijeihez is.
 
Csütörtökön pedig több szervezet és vállalat (Bosch, Share Föderáció, Scena Verde) önkénteseivel együtt szemetet gyűjtenek a Hójában és a Bükkben, a feleki erdőben és a Fellegváron. Az alapítvány arra számít, az önkéntesek tizede külföldi lesz. Az idei akció része a Kolozsvár – Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 programsorozatnak.
 
comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.