Júniusban Kolozsvár nem alszik

Infóközpontot nyitott a SHARE Föderáció, mobilapplikáción is követhetők a programok.
Hirdetés

A Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa projekt új székhelyén, a Central áruház első emeletén működik keddtől az az információs központ, ahol bárki tájékoztatást kaphat a SHARE Föderáció és partnerei által tervezett programokról – jelentették be egy sajtótájékoztatón.

Ezen kívül az összesen 135 négyzetméteres, egybenyitott helyiségekben dolgozik majd a 37 társszervezetet tömörítő SHARE Föderáció operatív csapata, innen irányítják majd az önkénteseket, és a sajtóiroda is itt működik –  mondta Tudor Ogner, a föderáció alelnöke.

Ismertették a Cluj Never Sleeps kulturális projekt idei kiadásának részleteit is. A június 20-ról 21-re virradó éjszakán zajló rendezvények célja megmutatni, hogy Kolozsvár éjszaka is él és pezseg, a városháza pedig pénzügyi keretet biztosít hozzá.

Horváth Anna alpolgármester elmondta, a városháza pályázatot hirdetett a CNS2015 programjaira. A pályázatok benyújtásának határideje április 9., és bármilyen civil, kulturális szervezet, intézmény jelentkezhet programokkal és helyszínjavaslatokkal.

Alexandra Mihali projektmenedzser szerint az esemény három kulcsszó köré épül: kultúra, interaktivitás, multikulturalitás. Ezek jegyében képzőművészet, zene, film, színház és táncművészet kategóriákban lehet pályázni programok megrendezésére.

Az események nem csak a városközpont terein és utcáin, hanem más helyszíneken, például a Szamos-parton, a vasútállomás környékén, a Szabók bástyájában, a Fellegváron vagy a repülőtéren is zajlanak majd, de lesz ingyenes éjszakai tömegközlekedés, éjjeli nyitva tartás a könyvesboltokban és szórakozóhelyeken, és autósmozit is terveznek.

Hirdetés

Jó hír, hogy a Cluj City App mobilapplikációban nemsokára külön szekció lesz majd az ififőváros-projekt programjainak – hangzott el a sajtótájékoztatón. Az applikáció Android és iOS rendszerre is elérhető.

Márciusban is folytatódik a havonta jelentkező Day15 projekt, amelynek célja, hogy a közösséget bevonja a közterek újraaktiválásába. A márciusi Day15 keretében a városi zöldövezetekre, illetve azok hiányára irányul a figyelem. Nyolc olyan helyszínen, ahol láthatóan szükség lenne zöldövezetre, nagy méretű papírvirágokat helyeznek el figyelemfelkeltő célzattal.

Ezen kívül a györgyfalvi negyedi Tóközben – a Iulius Mall mögött – egy parlagon heverő gazos területet fákkal és bokrokkal ültetnek be március 21-én. A kezdeményezés célja egy park kialakítása, amely idővel Kolozsvár egyik fő szabadidős célpontjává válhat.

Hirdetés