Nem hiszed el, mi történt ma a Borboly-perben

Megjelent az a vádlott, aki miatt eddig többször is halasztani kellett. Erre juszt sem hallgatták ki.
Hirdetés

Ma ismét halasztott a csíkszeredai törvényszék Borboly Csaba korrupciós perében – írja az uh.ro. Ezúttal megjelent Daniel Mandache, az ügy egyik vádlottja, akinek hiányzása miatt már többször kellett tárgyalást halasztani, ez azonban nem pörgette fel az ügyet: procedurális ok miatt nem hallgatták ki.

Mandachét egyes megyei utakon végzett technikai mérések eredményének meghamisításával vádolják. Ha beismerő vallomást is tesz, tanúként kihallgatható lesz az ügyben.
 
Egyes vádlottak vétségei okozta károk megtérítéséért beidézték a Carpatica biztosítót, de az idézést a cég a régi székhelyére postázták, a biztosító azóta székhelyet váltott, az idézést nem kapta meg, képviselője nem jelent meg, így megint halasztották az érdemi tárgyalást. 
 
Borboly Csaba megyei tanácselnök nem volt jelen a tárgyaláson, a Régiók Bizottságának brüsszeli ülésén lobbizott ki plusz forrásokat a ’89 előtti középületek felújítására.
 
A következő tárgyalást április 21-én 11 órára tűzték ki.
 
Borboly Csabát és kollégáit a korrupcióellenes ügyészek hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolják. Borboly  személyesen adott utasítást arra, hogy az Udvarhelyszéket Erdővidékkel összekötő 131-es megyei út felújítása során az aszfaltréteget ne a szabályos 16 centiméteres, hanem csak 5 centiméteres vastagságban terítsék.
 
A DNA-vádiratból kiderül, hogy a 131-es út felújítási munkálatai során elkövetett törvénytelenségeket hamis papírokkal próbálták elleplezni, a törvénytelen kifizetésekkel pedig 4,8 millió lejjel károsították meg Hargita megyét.

Hirdetés