Vérszomj vagy igazságvágy?

A „tisztáldozatok” nem másként gondolkodó, szabadlelkű eretnekek, hanem közönséges tolvajok, akik a közösség vagyonában, a köz pénzeiben úgy vájkálnak, mintha a saját gyermekkori erszényecskéjük lenne.
Hirdetés

„Úgy adtak és vettek tisztségeket, befolyást, zsíros megrendeléseket, mintha mindazok fölötti rendelkezéssel az égiek ruházták volna fel őket.

Másrészt: ami eddig történt dicsőséges politikusaink felelősségre vonásában, az valószínűleg csak a jéghegy csúcsa, s a java, a vastagja még hátravan. Igen, mert egy új jelenség ütötte fel a fejét: a meggyanúsítottak, a már őrizetbe vettek, az előzetes letartóztatásban lévők, sőt a félig vagy már végleg elítéltek is kezdtek „dalolni.” Ilyenkor aztán felfeslik az egész országos tolvajkodás, zsiványkodás szőttese, előtűnnek a korábban még eltakart szálak, s szembesülhetünk a végeredménnyel: évtizedeken át jól szervezett bűnbandák vezettek (félre) minket.

Szóval, sok fej lehullott már, és még több fog hullani, de megtörténhet az is, hogy a nép felkent választottjaitól megvonják a szent mentelmi jogot. Azaz: eltörlik, megkímélve ezzel a parlamentet a fölösleges ingyencirkuszoktól. A kérdés most az, hogy az ország, a társadalom mit is ér el ezzel a nagy lebuktatási sorozattal!? Ha nem kobozzák el a tolvajok vagyonát – vagy annak a kártétellel azonos részét! –, akkor az egész felhajtás nem sokat ér, s a kleptomániás vezéreink, a börtönből időnap előtt kikerülve, élvezhetik »munkájuk« gyümölcsét, a soron következő tolvaj hajlamúak pedig rafináltabb módszerekhez folyamodnak. „

Hirdetés