Bálint-napi tekerés
szabot
2015. február 14. szombat, 13:34
Tömegbringázás biztonságosan mindenkinek. Rendőri felvezetéssel, előre kijelölt útvonalon. Mert kell: bringasáv és fenntartható közszállítás.

Mintegy kétórás tekerésre várja a kolozsvári bringásokat ma 14 órára a Főtérre a Napoca Kerékpártúrázó Klub. A szokásos, előre bejelentett városi tekerés célja a könnyű átmozgatás mellett a városháza figyelmének újbóli felkeltése, hogy továbbra sem csinálta meg a beígért bringautakat, nem tartja karban a létező bringasávokat, és még sehol sincs a már tavalyra ígért közösségi bringázás, a bikesharing projekt.

Ez már a klub által szervezett 88. havi közös pedálozás. Ez nem a vad Critical Mass, itt mindig előre bejelentik a szervezők a városházának is az útvonalat, és kapnak rendőri felvezetést is, ezért egy kicsit unalmas, és az egyedüli, ami miatt nem veszélytelen, az pont a menet lassúsága.
 
A mai útvonal: Főtér - Deák Ferenc utca - Hunyadi tér - Budai Nagy Antal út - Szopori út - Szamosfalvi út - Kossuth utca - Unió utca - Mócok útja - Monostori út - Fenesi út - N csomópont - Csengeri Antal utca - Jászay utca - Fellegvári út - Híd utca - Főtér.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/7768
Mindenki valakinek a valakije a közszférában, még egy takarítónőt sem lehet alkalmazni anélkül, hogy a párt ne szóljon bele, állítja Mihai Seplecan volt Kolozs megyei tanácselnök.
Ezt állítja egy gyulafehérvári fejlesztési szakember.
Ha Ferenc pápát meghallgatni megy Csíksomlyóra, olyan mintha a pünkösdi búcsún venne részt.
Annyira, hogy utcára vonuljanak a nagy korrupcióért elítéltek utolsó utáni szalmaszála ellen.
Mi lesz itt, ha a PSD összeesküvés-elméleteinek egyik legfontosabb szereplője megszerzi az Európai Ügyészség vezetését?
Még egy negatív rekord megdőlt, s az elemzők szerint tovább folytatódhat a lejtmenet.
Elszabadultak az indulatok az elmúlt hétvégén a székely síparadicsomban.
Ne tessék rosszra gondolni. Illetve tessék csak nyugodtan, de nem az ócska minősítésre, hanem a bukott diákok államhatalmára.
Lehet vitatkozni az okokon, lehet fanyalogni, de tény: a magyar kormány székelyföldi támogatásai jobb életminőséget ereményeznek.
S akkor még csodálkozunk, hogy kezükbe vennék a sorsukat?
Amikor az volt a tét, hogyan tanítsanak meg mindenkit olvasni és írni, nem volt magától értetődő, hogy ezt Magyarországon és részben Erdélyben magyarul kell tenni.
Közös elnökségi ülést tartott Kolozsváron az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt.