Váradi lány nyerte az X-Faktort

Már nem csak Ady és Juhász Gyula városa, hanem az énektehetségeké is: Tóth Andi mindössze tizenöt évesen húzta be a győzelmet.
Hirdetés

Nagyvárad epitheton ornansa lassan az lesz, hogy Az aranytorkú város: azt követően, hogy néhány éve a város szülötte, Tolvai Reni megnyerte a Megasztár című dalvetélkedőt, most egy másik váradi lány is befutott Budapesten: a mindössze tizenöt éves Tóth Andi az X-Faktor közönségét vette le a lábáról, és magabiztosan behúzta a győzelmet.

Az RTL Klub tehetségkutatójának vasárnap esti fináléjába hárman jutottak be: az est három főszereplője Tóth Andi, Horányi Juli és Benji volt. A döntősök az este során többször is színpadra álltak, elénekelték a legelső dalt, amivel a válogatóra érkeztek, de megemlékeztek a közelgő ünnepekről, majd újra előadták egy régi kedvencüket.

A három döntősre szombat este óta újra lehetett szavazni, az adás elején megmutatták, hogyan alakult a szavazatok aránya.

Már akkor látszott, hogy valaki nagyon elhúzott, míg a másik két versenyzőt csupán néhány százalék választotta el egymástól.
 

A finalisták elsőként azzal a dallal érkeztek, amit a legelső válogatón énekeltek.

Tóth Andi kezdett, és a méltatások jelezték: nem véletlenül jutott idáig.

Így kell elkezdeni egy finálét! Elképesztő, hogy mennyit változtál, imádtam” – így kezdte Tóth Gabi az értékelést. Szerinte Andiban még mindig benne van az a dinamit, ami miatt mindenki megszerette a lányt – bármit is jelentsen ez. Alföldi Róbert úgy érezte magát, mintha egy vérprofi, nagyon jól megcsinált sztár koncertjén ülne. Szikora Robi pedig csak annyit mondott, ő, mint sokan mások ebben az országban Tóth Andi-függőségben szenved, és embertelen teljesítményt látott most is mentoráltjától.

Hirdetés

Az énekesek a második kört szívhez szóló karácsonyi dalokkal nyitották meg.

A show közben aztán először a bronzérmet osztották ki – ez Benjinek jutott, így a két lány mehetett tovább. A „szétlövést” aztán Tóth Andi magabiztosan nyerte, így Várad újabb tehetségkutató-győztessel büszkélkedhet.

Andi egyébként 1999. január 18.-án született Nagyváradon. Két évig járt énektanárnőhöz, aki elküldte pár énekversenyre, emellett volt néhány fellépése is. Művészeti Gimnáziumba járt rajz szakra, egy év múlva pedig elkezdi a design (ruhatervezés) szakot.Tanulmányait Budapesten szeretné folytatni, és ott is divattervezést szeretne tanulni.

Kép: RTL Klub

Hirdetés