Nincs mindkét oldal!

A romániai magyarság egyetlen alkalommal sem követelte a románok kivonását–kitakarodását Kolozsvárról, Erdélyből, még Székelyföldről sem, ahol nyugton köpdösnek jogainkra, létünkre, mindenre, ami magyar.
Hirdetés

„Próbálom megértéssel fogadni alkalomról alkalomra a Nemzeti Liberális Párt sepsiszentgyörgyi tanácsosának, Mădălin Guruianunak a védelmét és önvédelmét. Amikor reszketeg hangon, kimeredt szemekkel támadnak és védekeznek velünk, magyarokkal szemben az ő nemzettestvérei, akkor megvéd bennünket, nyugalomra inti megszállott társait az önkormányzatban. Ezt teszi ma is, december 3-án is lapunkban, vadaknak nevezvén a román, fasiszta Új Jobboldal állandósult látogatásait Székelyföldön, és amúgy – az ő szójárása –általában „mindkét oldalon”.

Hát itt kijelentem határozottan, hogy NINCS MINDKÉT OLDAL. A romániai magyarság egyetlen alkalommal sem követelte a románok kivonását–kitakarodását Kolozsvárról, Erdélyből, még Székelyföldről sem, ahol nyugton köpdösnek jogainkra, létünkre, mindenre, ami magyar. Hát nincs mindkét oldal, és erről le kellene mondani a szóhasználatban is. Elhiszem, hogy Guruianu úr jól érzi magát nálunk. Soha senki nem fenyeget(-het-)te őt és nemzettársait. Emlékeztetem azonban arra, hány magyart öltek, vertek, vetettek börtönökbe és hány társadalmi, politikai rendszer idején mind a mai napig román fasiszták, kommunisták, újabb áldemokraták a mostani koldusszegény országban – büntetlenül.

Pártja kiáltványokat adogat szélben, minden alkalommal mindkét oldalt emlékeztetve. De egyoldalú ám a nemzeti üldöztetés Romániában, Dobrudzsától Máramarosszigetig! És ezért tenném ki magam is a gyászlobogót az erkélyemre, ha lenne erkélyem Erdélyemben, s nem csak egyetlen szobám, az is földszinten. „

Hirdetés