Johannis Romániája

Olyan helyzet alakult ki, amiben valószínűleg hiba lenne tovább szövetségeskedni a magát egyre jobban lejárató baloldallal, még akkor is, ha a kormányzati szerepvállalás jár valamelyes hozadékkal.
Hirdetés

„De az oly messze elmarad az általános elvárásoktól, hogy azért nem érdemes felvállalni a valódi jobboldali, néppártos kötődések felfüggesztését, illetve megtagadását!

Pillanatnyilag a kormánykoalícióból való kilépés sem hozna semmilyen hasznot a magyar közösség politikai képviseletének, de szabadabb mozgásteret tenne lehetővé. Erre pedig ugyanvalóst szükség van, tekintve, hogy Klaus Johannis és a jobboldal egész biztosan megpróbálja kierőszakolni az előrehozott parlamenti választásokat, megváltoztatni a parlamenti erőviszonyokat és kormányképessé tenni önmagát. Ha ez sikerül, akkor tanácsosabb lenne a jobboldalon barátkozni.

Na, nem azért, mintha onnan sokkal többet lehetne remélni, de ott lenne a helyünk, ha komolyan vesszük önmeghatározásunkat. Ott a helyünk akkor is, ha tudjuk: Klaus Johannis győzelme nemhogy elősegítené, hanem éppen fékezheti az autonómiáért vívott harcunkat, hiszen Romániát olyan színben tünteti fel a nemzetközi közvélemény szemében, mint a nemzetiségi közösségek igazi paradicsomát, ahol a kisebbségi jogok úgy »kicsúcsosodtak«, hogy akár a románok hátrányára kisebbségiek vezethetik az országot. Holott erről szó sincs.”

Hirdetés