A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. szeptember 29. hétfő, 23:08
Fekete-fehér a kolozsvári U focicsapat színe, de ha a drukkerei nem hőbörögnének, ő lenne a legszürkébb klub a bajnokságban.

Egész délután a Főtér sarkán, a Deák Ferenc / Eroilor utca elején hangoskodtak az U drukkerei, amíg el nem indultak este a városi rivális, a Kolozsvári CFR fellegvári stadionjába.

Az U mint Universitate csapatnak nem sok köze van az egyetemhez, a szurkolóinak még kevésbé. A csapat ismét a bajnoki tabella kieső zónájában tanyázik, de neki van a legbalhésabb szurkolótábora Erdélyben, és ez az egyetlen dolog, amiért figyelni szoktak rá.
 
Mondjuk ma elég nehéz lett volna nem figyelni, hogy mi történik, mivel a drukkerek Kolozsvár központjában gyűltek össze, és ezt az összegyűlést legalább három órán át művelték előbb a Deák Ferenc utca teraszain, majd a haranglábnál. Skandáltak, zászlókat lengettek, előbb dobot püföltek, aztán kicsit a csendőröket is, majd jó hangos petárdákat durrogtattak.
 
U-drukkerek
 
A csendőrökkel azért akaszkodtak össze, mert azok lefogták és nem engedték egyik társuknak, hogy füstbombát gyújtson meg. Később egymással is összebalhéztak páran, és az operatőröknek is többször beszóltak, hogy ne videózzák őket. Nem értem, hogy akkor meg miért vonulnak utcára.
 
U-snak lenni egyébként is nagyon fura dolog. Szeretni kell egy harmatgyenge csapatot, amely utoljára 1933-ban volt sikeres, folyton kiabálni meg petárdázni kell az utcán, amiért folyton csendőrkíséretet kapnak, amiért meg kiabálhatják azt, hogy Szabadságot a drukkereknek. Skandálásaik és énekeik negyede arról szól, hogy hajrá U, fele arról, hogy a CFR kapja be, maradék negyede meg arról, hogy a magyarok takarodjanak az országból.
 
Azt hittem, erre csak szegény és anyagi kilátástalanság miatt frusztrált, lakótelepi tinédzsereknek van szüksége. De nem. 
 
U-drukkerek
 
Az csak előítélet, hogy aki ilyen sportautót meg tud engedni magának, az megengedhetne magának egy jobb focicsapatot is.
 
És nem is utálják annyira a csendőröket, hogy azért ne haverkodnának velük.
 
U-drukkerek
 
 
U-drukkerek
 
A Főtér után minden útkereszteződésben megállt a menet kicsit üvöltözni, sőt belefért egy kis nárcisztikus náciskodás is. Csak a Szamosig kísértem őket, onnan a program már a szokásos: fel a CFR stadionjába, beléptetés, skandálás, zakó.
 
Ma az U csak 1-0-ra kapott ki a CFR-től. Se a győzelem lehetősége, se megalázó vereség nem cukkolja az U-s keménymagot, reméljük, mindenki békésen hazaért.
 
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/5209
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.