Autonómiát Erdélynek és függetlenséget Skóciának!
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2014. szeptember 17. szerda, 19:48
Az erdélyi autonomista csoport villámcsődülete három villámképben.

A székelyföldi flashmobok után és a skót függetlenségi népszavazás előtt egy nappal villámcsődült az Autonomy for Transylvania. Ma délután hattól a kolozsvári Főtéren. Erdély-zászló nem lengett, csak a skót zászló képét és a Yes-t mutogattuk Matyinak.

Eljött három és fél szimpatizáns, két fotós és két dubányi csendőr. A tér mellett a biztonság kedvéért egy rendőrautó és egy mentőautó is parkolt, ha valaki az önrendelkezés gondolata miatt sürgős ellátásra szorult volna.
 
A Facebook-eseményen több mint hetvenen jelezték, hogy jönnek. Azért is mentem oda, hogy megismerkedjek személyesen Bethlen Gáborral, mert ő is jelezte, hogy tiszteletét teszi, aztán mégse bukkant fel. Vagy nem vettem észre a tömegben.
 
Független Skóciát!
 
Soós Sándor az EMNP-től, két duba a csendőrségtől és Fancsali Ernő, az Autonomy for Transylvania egyik alapítója.
 
Bő negyedórát üldögéltünk a római kori romokat fedő üveg mellett, közben odajött egy középkorú férfi érdeklődni. Gyorsan elmondta, hogy szerinte marhaság a skótok különválása, nem támogat semmilyen autonómiát és szeparatizmust és szélsőséget, majd történelmi fordulatot vett a beszélgetés. 
 
Miután hangot adott annak az álláspontjának, hogy a magyarok beolvasztották a szászokat, az Erdély autonómiájáért lobbizók vitakedve érezhetően alábbhagyott, és a bácsi is távozott.
 
Fancsali Ernő megköszöni a csendőröknek
 
Fancsali Ernő ezután megköszönte szépen a csendőröknek az asszisztenciát, hogy kéretlenül is biztosították a rendezvényt, akik mondták, hogy szívesen, és odébálltak. Mi is.
 
Skócia holnap szavaz arról, hogy legyen-e külön állam. Itt van minden, amit a vitáról tudni illik. Itt pedig egyetlen kattintással választ kapunk a leglényegesebb kérdésre: független-e már Skócia?

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/4988
Ráadásul az intézmény nevét is megváltoztatják a magyar oktatók konzultálása nélkül.
A hülyeség megpecsételi a közelmúlt egész román történelmét. Traian Ungureanu írása.
Az alkotmánybíróság mai döntése letörte a SRI szarvát.
Úgy tűnik, a Ioan-Aurel Pop mögé felsorakozó erők elindították a frontális és általános támadást Lucian Boia történész ellen.
A PSD-nek köszönhetően legalább hatszor több elítélt szabadulhatott idő előtt, mint ahogy tervezték.
Legalábbis ezzel nyugtatta néhány brit miniszter az üzletembereket. Lehet, hogy mégsem Románia kell majd levezényelje?
Gyűlöletbeszédet tartalmaz a kötelező román tananyag, a Harmadik levél. Legalábbis a Facebook algoritmusai szerint.
Böjte Csaba ferences szerzetes üzent a tanácstalanoknak.
Az EP-képviselőket inkább a román igazságügy helyzete foglalkoztatta, mintsem az, hogy melyek a román elnökség prioritásai.
Csak januárban 310 ezer lej közpénzt bulizik el a kincses város.
Csak a jó ég tudja, mire lenne jó egy álhír-óra a jelenlegi középiskolai tantervben. Hacsak nem további álhírek terjesztésére.
Most először foglalták bele a bányászjárás dossziéjába tételesen, hogy melyik államigazgatási szerveket terheli a felelősség.
Hozta a formáját a botrányhős.
Az ország Bukarest ellen? Nem lenne rossz, ha a régiók végre a sarkukra állnának. Bár a harc még nem igazán kezdődött el. Sabin Gherman írása.